Amalie Hyun Ju Eggen

Danser, Kvinne, Oslo
Alt
Blokkfløyte
Engelsk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Hip Hop
Hiphop
Improvisasjon
Jazzdans
Koreansk
Koreografi
Meisner
Mezzosopran
Moderne dans
Musikal showdans
Musikaldans
Norsk
Oslo dialekt
Performance
Samtidsdans
Suzuki
Tekst/manus
Viewpoints
Yoga
Bio

Amalie er en allsidig, utøvende- og skapende scenekunstner som jobber både som danser, sanger og skuespiller.

Som danser og koreograf har hun lang erfaring fra Dancing youth/Cre-8 - en av Norges eldste og mest anerkjente hiphopgrupper. Det var her hun for fullt begynte å satse på en karriere som utøvende kunstner. Summen av engasjement, kjærlighet til miljøet og hardt arbeid, er på mange måter hennes selvbygde utdanning, med all den praktiske erfaring som følger et slikt nybrottsarbeidet. Fra undergrunnsscenen har hennes karriere gjennom årene, i større og større grad funnet sin vei til store institusjoner og hun har per i dag arbeidet på flere av landets største scener. I tillegg har hun medvirket i utallige TV-produksjoner og turnert med artister som Julie Bergan, Madcon, Ylvis, Samsaya og Admiral P m.fl.

Som skuespiller har Amalie erfaring fra blant annet med Nordic Black Theatre som hovedrolleinnehaveren av Romeo og Julie in rap og som utøver i Vinduer som også ble presentert under Heddafestivalen. I tillegg kan det nevnes større musikaler som Oliver på Gøteborgs Opera, Tordenskjold – alle tiders Trønder, Robin Hood og Hair på Trøndelag Teater, Evita på Bømlo Teater, Hair på Oslo Nye Teater og West side story. I 2019 ble Amalie ansatt i Skuespiller – og danseralliansen, arbeidsgiveren som tilrettelegger for bærekraftige kunstnerkarriere.

Hun sier selv at som kunstner er hun stadig på søken etter nye uttrykk å utforske, og jobber kontinuerlig med nye utfordringer og vil alltid formidle kunsten rett fra hjertet.

Dersom du ønsker mer informasjon, bruk gjerne kontakt informasjonene, eller ta en kikk på Amalies egne hjemmesider.

Bio

Ann Cathrin Buchardt
Video
3
Bilde
13