Andreas Roksvåg

Danser, Mann, Bergen
Amerikansk
Breakdans
Engelsk
Fysisk teater
Hip Hop
Koreografi
Kostymer
Lyd
Lys
Produsent
Regi
Scenografi
Tekst/manus
Vestlandsk
Viewpoints
Bio

Andreas startet med Breaking i 1999, jobber i dag som frilanser og er medlem av Absence. Hans lidenskap er å produsere og spille fysiske teaterforestillinger for et bredt publikum, med fokus på barn og unge. Uttrykket er basert på dans, akrobatikk, humor og historiefortelling.

I løpet av sin karriere som dansekunstner har han jobbet sammen med Nordland Teater, Vestlandske Teatersenter, Barnas Kulturhus i Bergen, Den Nationale Scene, Fyllingsdalen Teater, Riksteatret og Festspillene i Bergen, mfl. Andreas har også spilt over tusen forestillinger i Den Kulturelle Skolesekken over hele landet sammen med Absence. 

Han har spilt i blant annet Jungeboken, Askeladden På Nye Eventyr, Boble, Bakgårdsskatter, Norr - Da Gudene Breaket, Oldschool - En battle Mot Alderdommen, Askepott og Robin Hood. I flere av disse produksjonene har Andreas hatt skapende og administrative roller som bla regi, produsent, koreograf, manusforfatter, økonomi og markedsføring i tillegg til danserollen. Andreas har også undervist i Breaking og akrobatikk over hele landet. 

Andreas har vunnet flere konkurranser som breaker og priser for sitt arbeid på scenen. Han har vært norgesmester i Breaking sammen med Absence, vunnet Gullsekken for beste produksjon i Den Kulturelle Skolesekken, 1. plass på Raw Circles Europe, Ungdommens Kulturpris i Bergen, Skolesekkprisen i Nord Trøndelag og Fringe Excellence Award og Tv2 konkurransen Mitt Dansecrew sammen med Absence.

Andreas har base i Bergen, men jobber over hele landet.

Foto: Jarle H. Moe / Andreas Roksvåg
Bilde
10