Ane Evjen Gjøvåg

Danser, Kvinne, Bergen
Ballett
Fysisk teater
Improvisasjon
Jazzdans
Koreografi
Moderne dans
Musikaldans
Samtidsdans
Bio
Ane er født og oppvokst i Bergen og etter 11 år i Oslo er hun tilbake i hjembyen. De siste månedene har Ane vært tilknyttet Den Nationale Scene med forestillingen Mali befaler. Etter hun flyttet til Bergen har hun også vært med i forestillingen Il turco in Italia ved Bergen Nasjonale Opera, Kristin Lavransdatter ved Den Nationale Scene og jobbet som danser og koreograf i ulike prosjekter i det frie feltet.

Ane var danser i Oslo Danse Ensemble fra 2011 - 2015 og jobbet med blant andre Masja Abrahamsen, Subjazz, Christopher Arouni, Tine Aspaas og Jo Strømgren. Hun har tidligere vært med i forestillingene TidarÅ og med Frikar Dansekompani, Aida ved Den Norske Opera og Ballett, Den Kulturelle Skolesekken turné med forestillingene Bakeriet av Katma og Superglad av Hege Haagenrud, og ulike TV-produksjoner for NRK, TV2, TV3 og TVNORGE. Sammen med Andreas Roksvåg har hun regi og koreografi på forestillingene Bakgårdsskatter og Mali befaler

Ane hadde Statens Arbeidsstipend for yngre kunstnere for to år i perioden 2013 - 2015. I tillegg til å være utøvende danser er hun Kunstnerisk leder og koreograf for ungdomskompaniet Pur.
Foto: Solveig Selj
Bilde
9