Ane Evjen Gjøvåg

Danser, Kvinne, Bergen
Ballett
Fysisk teater
Improvisasjon
Jazzdans
Koreografi
Moderne dans
Musikaldans
Samtidsdans
Bio
Ane er født og oppvokst i Bergen og etter 11 år i Oslo er hun nå tilbake i hjembyen. De siste 6 månedene har Ane vært tilknyttet Den Nationale Scene og forestillingen Kristin Lavransdatter. Etter at hun flyttet til Bergen har hun også vært med i forestillingen Il turco in Italia ved Bergen Nasjonale Opera og har gjort flere samarbeid med lokale kunstnere. 
Ane var danser i Oslo Danse Ensemble fra 2011 - 2015 og jobbet med blant andre Masja Abrahamsen, Subjazz, Christopher Arouni, Tine Aspaas og Jo Strømgren. Hun har tidligere vært med i forestillingene TidarÅ og med Frikar Dansekompani, Aida ved Den Norske Opera og Ballett, Den Kulturelle Skolesekken turné med forestillingene Bakeriet av Katma og Superglad av Hege Haagenrud, og ulike TV-produksjoner for NRK, TV2, TV3 og TVNORGE. Sammen med Andreas Roksvåg har hun regi og koreografi på forestillingen Bakgårdsskatter som turnerer i Den Kulturelle Skolesekken. 
Ane hadde Statens Arbeidsstipend for yngre kunstnere for to år i perioden 2013 - 2015. I tillegg til å være utøvende danser underviser hun for Proda Hordaland og er Kunstnerisk leder og koreograf for ungdomskompaniet Pur.
Foto: Solveig Selj
Bilde
8