Anette Lauenborg Waaler

Danser, Kvinne, 35 år, Oslo
Alt
Engelsk
Generell skuespillerteknikk
Jazzdans
Koreografi
Musikal showdans
Musikaldans
Oslo dialekt
Piano
Regi
Stemmebruk
Tekst/manus
Østlandsk
Bio

Anette Lauenborg Waaler kommer fra Oslo, hvor hun i dag også er bosatt. Hun har stått på scenen hele livet, og jobber sjangeroverskridende som skuespiller, sanger og danser.

Den profesjonelle karrieren startet på TV i rollen som Katrine i Johnny og Johanna på NRK i perioden 2003-06, den fortsatte året etter som finalist i Drømmerollen, samtidig som hun fullførte sin utdanning på Bårdar Akademiet.

Påfølgende år har Anette gjort en rekke roller innen et bredt spekter på teater i hele Norge. Her kan blant annet nevnes rollen Josefine i Bør Børson Jr. på Teater Innlandet, Marty i Grease som høstet strålende kritikker, både på Chateau Neuf i Oslo og på Haugesund teater. Rollen Martine i produksjonen Da Verden Kom På Skinner på Lillestrøm kultursenter, Estella i West Side Story på Moster Amfi og Diana Morales i A Chorus Line på Chat Noir, for å nevne noen. Internasjonalt har hun også medvirket som danser i flere Bollywoodfilmer og var i 2017 talsperson for den norske fagjuryen i den svenske Melodifestivalen.

I tillegg til å stå på scenen jobber Anette som stemmeskuespiller. Siden 2010 har hun vært engasjert ved BTI Studios, SDI Media og Nordubb og har stemmen til blant annet Lala i Teletubbiene, og fra Walt Disney filmene, rollen Avsky i Innsiden Ut og Polkabritt Skumdrops i Rive-Rolf.

Anette har vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen siden 2018.

ANETTE L WAALER foto ERIKA HEBBERT
Bilde
6