Anne Guri Tvedt

Danser, Kvinne, 42 år, Oslo
Engelsk
Generell skuespillerteknikk
Jazzdans
Musikaldans
Nordnorsk
Norsk
Samtidsdans
Tromsø dialekt
Bio

Anne Guri har sine røtter i fra Tromsø, men siden 1999 vært bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved Statens Balletthøgskole samt gjennomført internasjonale studier ved The Lee Strasberg Theatre and Film Institute og Edge Performing Art Center i Los Angeles.
Gjennom sin karriere har hun medvirket i en rekke produksjoner på flere av landets store institusjonsteatre. Her kan nevnes Nationaltheatret, Trøndelag Teater, Oslo Nye Teater, Hålogaland Teater, Den Norske Opera, og Teater Vestland. 

Hennes tverrkunstneriske erfaring som utøver har bidratt til et bredt repertoar på de ulike scenene - i ulike sjangere, som dans- teater- og musikaloppsetninger. Anne Guri har også erfaring fra TV og film, herunder serie, musikkvideo, reklame og kortfilmer.
Hennes pedagogiske tilnærming er et resultat av mange års undervisningserfaring ved Kunsthøgskolen i Oslo, som lærer innen samtidsdans.

Fra januar 2020 startet hun i en 3 års åremålsstilling ved Teater Innlandet. Som en del av dette skuespillerensemblet vil hun også være delaktig i den kunstneriske utformingen til teateret.


Anne Guri har vært ansatt i Skuespiller – og danseralliansen siden 2019. 
Foto: Atle Auran
Bilde
10