Anne Guri Tvedt

Danser, Kvinne, 40 år, Oslo
Engelsk
Generell skuespillerteknikk
Jazzdans
Musikaldans
Nordnorsk
Norsk
Samtidsdans
Tromsø dialekt
Bio

Anne Guri har sine røtter i fra Tromsø, men siden 1999 vært bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved Statens Balletthøgskole samt gjennomført internasjonale studier ved The Lee Strasberg Theatre and Film Institute og Edge Performing Art Center i Los Angeles.
Gjennom sin karriere har hun medvirket i en rekke produksjoner på flere av landets store institusjonsteatre. Her kan nevnes blant annet Nationaltheatret der hun for tiden er å se i forestillingen Alice i Vidunderland, samt Trøndelag Teater, Oslo Nye Teater, Hålogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater og Teater Innlandet.

Hennes tverrkunstneriske erfaring som utøver har bidratt til et bredt repertoar på de ulike scenene - i ulike sjangere, som dans- teater- og musikaloppsetninger. Anne Guri har også erfaring fra TV og film, herunder serie, musikkvideo, reklame og kortfilmer. Hennes pedagogiske tilnærming er et resultat av mange års undervisningserfaring ved Kunsthøgskolen i Oslo, som lærer innen samtidsdans.


Anne Guri har vært ansatt i Skuespiller – og danseralliansen siden 2019. Fra januar 2020 går hun inn i en 3 års åremålsstilling ved Teater Innlandet. Som en del av dette kjerneensemblet vil hun også være delaktig i den kunstneriske utformingen til teateret.
Kålormen, foto Øyvind Eide
Bilde
9