Catharina Vehre Gresslien

Danser, Kvinne, 36 år, Oslo
Alt
Ballett
Improvisasjon
Koreografi
Mezzosopran
Moderne dans
Performance
Samtidsdans
Sopran
Bio

Catharina Vehre Gresslien (født 1986) kommer fra Bærum, og jobber som utøvende og skapende danser i det frie feltet, med base i Oslo.

Som en del av sitt utdanningsforløp, studerte Catharina klassisk ballett på vgs. ved den Norske Operaens ballettskole og ved Kungliga Svenska ballettskolan i Stockholm. Etter flere år med ballett endret hun litt retning, og tok en BA i moderne- og samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Hun har siden 2013 vært tilknyttet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt (IBP), et samarbeid av stor betydning for hennes utvikling som utøver. Koreograf/danser/forfatter Janne-Camilla Lyster har også vært en viktig samarbeidspartner og inspirasjon, gjennom blant annet arbeidet med koreografiske partiturer til forestillingen Skjønnhet I-X i 2018.

Catharina har i tillegg jobbet med koreografer og grupper som Nagelhus Schia Productions, Stian Danielsen, Hege Haagenrud, Ina C. Johannessen, Kristin Inao, Lise Tiller, Gull Øzger og Ida Wigdel. Hun utvikler også egne verk, i samarbeid med blant annet Lava Markusson, Katja Schia og prosjektgruppa Femtimeteren. Hun trives med å jobbe med ungdom, noe hun har hatt stor glede av blant annet gjennom prosjektet Dansefot/Nagelhus Schia Productions.

Catharina mottok 3-årig arbeidsstipend for yngre kunstnere i 2017, og ble ansatt i Skuespiller- og danseralliansen i 2018.

Catharina Vehre Gresslien Foto: Erik Berg
Video
1
Bilde
4