Dagfinn J. V. Tutturen

Skuespiller, Mann, Oslo
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Grotowski
Nederlandsk
Stanislavski
Suzuki
Tenor
Viewpoints
Viewpoints og suzuki
Østlandsk
Bio

Dagfinn J. V. Tutturen er født og oppvokst i Eidsberg i indre Østfold. Han har studert ved Kunsthøgskolen i Oslo (PPU), og ved Teaterhøgskolen i Helsingfors hvor han har en master i teater. Dagfinn jobber i et bredt spekter av produksjoner, fra det frie feltet til institusjoner, både i inn- og utland. 

 

I Norge har Dagfinn jobbet med kjente kompanier som kompani NIE og Katja Lindeberg Produksjoner. Ved sistnevnte, var han med å utvikle, og spilte hovedrollen i forestillingen Om Bare Lyseblå kunne bli superhelt, som har hatt lang turnetid. I kompani NIE har Dagfinn vært medskapende og utøvende i en rekke produksjoner de siste syv årene. Den mest spilte forestillingen er uten tvil Minnenes Museum, forestillingen var nominert til Gullsekken i 2014 og har vunnet en rekke internasjonale priser. Siden premieren i 2012, har Minnenes Museum blitt spilt over 500 ganger både i Norge og internasjonalt. 

Dagfinn har ellers vært tilknyttet Riksteateret, Teatret Vårt i Molde, Brageteatret, Scenekunst Østfold på ulike produksjoner. I Sverige har Dagfinn vært engasjert ved Västanå teater med produksjonen En midtsommernattsdrøm i Leif Stinnerboms bearbeidelse og regi. I Finland har han jobbet på Wasa teater, blant annet med produksjonen Dan då Dan Dog som ble nominert til Antonia prisen i Finland. I Belgia var han engasjert ved Kopergietery i Gent. Kopergietery er i likhet med Susann Ostens Unga Klara et foregangsteater for barn og unge. Dagfinn spilte her bla. tittelrollen i forestillingen Twist.

 

Dagfinn har vært ansatt i Skuespiller og danseralliansen siden 2018.

 

Anne Valeur
Bilde
5