Elisabet Topp

Skuespiller, Kvinne, 47 år, Oslo
Bio

Elisabet Topp er oppvokst på Hamar men er nå bosatt i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Rose Bruford College of Theatre and Performance i London (2000-03). I hele sin karriere har hun jobbet både med etablerte scenekunstkompanier i det frie feltet og for institusjons- og regionteatre i Norge og i utlandet. Dette er en kombinasjon hun trives godt med.

Topp trives i alle typer sjangre og formspråk og er en allsidig skuespiller med komisk timing. Hun behersker både naturalistisk og en mer ekspresjonistisk spillestil og har lang erfaring med ensemblearbeid, devised arbeidsmetode i samspill med musikk og lyddesign.

Topp har jobbet ved blant annet Riksteatret, Teater Vestland, Teater Innlandet, Figurteatret i Nordland og Scenekunst Østfold (Østfold Internasjonale Teater). Mellom 2015 og 2019 var hun tilknyttet Teatret Vårt og spilte blant annet Ofelia i Hamlets pappa er et spøkelse som ble nominert til Heddaprisen i 2017.

I 2007 startet hennes mangeårige samarbeid med det anerkjente kompaniet NIE /New International Encounter, som bringer sammen scenekunstnere fra hele Europa og turnerer internasjonalt. Produksjoner som f.eks. Kollaps/Everything falls apart som vant Gullsekken i 2011, Berlin 1961 i samarbeid med Junges Ensemble Stuttgart, Tales from the Middle of Thames i samarbeid med The Unicorn i London, Hans og Grete i samarbeid med Riksteatret.

Topp driver teaterkompaniet ERLER sammen med Cecilie Lundsholt hvor de jobber spesielt med stedssensetivt og interaktivt teater. ERLER skaper forestillinger utenfor den tradisjonelle scenen, ofte små rom og få tilskuere. Kompaniet skaper teatrale spectacles med sterk forankring i fysisk og visuelt materiale som engasjerer fantasien, berører og snakker direkte til sitt publikum. ERLER co-produserer med andre institusjoner og produserer og turnerer både i inn og utland. I 2020 lagde de f.eks. Complicado i samarbeid med UPBE i Buenos Aires, Argentina.

Topp jobber også som regissør og dramaturg. Hun har regissert forestillinger som Lars er LOL (Teatret Vårt), The Girl with the Ugly Face (NIE), I didn’t know that about you (Undercover Theatre Company), Liv Strömquist tenker på deg! (Teatret Vårt).

foto Camilla Glaister