Evy Kasseth Røsten

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Alt
Engelsk
Folkedans
Hedmarks dialekt
Norsk
Oslo dialekt
Regi
Scenisk folkedans
Selskapsdans
Svensk
Tekst/manus
Trøndersk
Østlandsk
Bio

Evy Kasseth Røsten er freelance skuespiller på sitt 22 år, med bred erfaring innenfor både tv, film og teater. 


Hun har vært synlig på flere av landets store institusjonsteatre, med en rekke oppdrag bak seg. Her kan nevnes et allsidig spekter av teaterroller som bl.a «Pippi», «Miss Hannigan» og «Kristin Lavransdatter» og helt i den andre enden som supermodellen i «Fantastiske Pepsi Love» spilt på Trøndelag Teater. Hun er også medvirkende og skapende i egne prosjekter og har ved flere anledninger initiert og gjennomført egne forestillinger.

 

Som skuespiller kom hun tidlig inn i film og TV verden. Noe av det første hun gjorde var «Hawaii.Oslo» med Erik Poppe på regi, og siden den gang har hun fått spilt i flere sjangre som blant annet, komedier, barn -og ungdomsfilmer som nyinnspillingen av "Reisen til julestjernen" og splatterfilmen «Død Snø» av Tommy Wirkola. Hun er også for mange kjent som kokken «Mie» i «Hotel Cæsar». 

 

Det Evy ikke er like kjent for, er hennes hemmelighet og lange erfaring som keeper i høyt nivå i fotballverden, og det hadde hun likt og kunnet tatt frem på en eller annen måte i film og  teatersammenheng.

I tillegg til de tradisjonelle teaterhusene, har Evy et stort hjerte for spel-sjangeren, og finner stor mening i å jobbe med engasjerte amatører med stolthet over sin lokalhistorie. Dette er et arbeid hun har mottatt flere priser for. Selv sier hun at spel er en dannelsesreise, geografisk, historisk og sosialt.

Evy har vært ansatt i Skuespiller -og danseralliansen siden 2019. Ønsker du mer info følg Evy på Facebook for jevnlige oppdateringer, og i Skuespiller katalogen. 

 

 
Sol av Isfolket.
Video
1
Bilde
24