Fransiska Sveinall

Danser, Kvinne, 32 år, Oslo
Ballett
Engelsk
Fransk
Jazzdans
Koreografi
Mezzosopran
Moderne dans
Musikal showdans
Musikaldans
Norsk
Repertoir
Steppdans
Bio

Fransiska Sveinall er utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole, Kunsthøgskolen i Oslo og den internasjonale skolen Ecole Atelier Rudra Bejart i Lausanne, Sveits. Skolen er knyttet opp til koreografen Maurice Bejart og kompaniet Ballet Bejart. Fransiska er nå aktuell på Folketeateret i oppsetningen av Mamma Mia, der hun er med som danser og sanger.

Som utøvende danser, har Fransiska lang erfaring i feltet og har markert seg innen flere sjangere. Ballett startet hun med i en alder av fem år, og har siden jobbet seg gjennom tiår av dansetimer. Som fjortenåring vant hun konkurransen Eurovision Young Dancers/EBU og representerte Norge i Warszawa. Fransiska var, som barn og ungdom, med i en rekke produksjoner på Den Norske Opera. 

Under sin utdannelse i Sveits, var Fransiska aspirant i Ballet Bejart, og deltok på flere internasjonale turneer. Les mer om kompaniet her www.bejart.ch 

Fransiska har de siste årene beveget seg mer over i teaterverdenen og gjort en rekke musikaler som Cats (Victoria) og A Chorus Line (Val "tits'n'ass") på Chat Noir, Rockeulven (svalen og høne) på Trøndelag Teater og Nationaltheatret, Spamalot, Mary Poppins, Singin in The Rain, Phantom of The Opera, Chess og Mamma Mia på Folketeateret, Skjønnheten & Udyret (silly girl) på Christiania Teater og Sandnes Kulturhus og Sound of Music, Trolle og Den Magiske Fela (huldra) på Kilden Teater. I Sound of Music på Folketeateret assisterte hun koreografen Thea Bay, og jobbet tett med barna. 

Utenom musikaler har Fransiska jobbet med dansekompaniet Moving Arts i Bodø, med forestillinger på Den Norske Opera. Hun har jobbet med koreografen Cecilie Bertrán de Lis, med forestillinger på Deichman Bjørvika.
I Ingrid Bjørnovs program Reisen til Popstjernen på TV-2, var hun fast danser og korist. Hun har turnert over store deler av Norge med konserten Purple Rain -En hyllest til Prince. I en lengre periode var Fransiska fast danser i show-kompaniet Show de Vida. I tre sesonger har hun jobbet i Dyreparken i Kristiansand, både i oppsetningen Herliland og Kaptein Sabeltann. I tillegg har hun gjort en rekke musikkvideoer, TV-opptredener og reklamer, både som danser, sanger, modell og skuespiller. 

Til høsten vil Fransiska være å se i forestillingene Matilda, Chess og Reisen til Julestjernen på Folketeateret. 

Tanja Steen
Video
5
Bilde
18