Gard Hjertaas Bjørnson

Danser, Mann, 34 år, Oslo
Ballett
Baryton
Engelsk
Improvisasjon
Jazzdans
Moderne dans
Musikaldans
Norsk
Performance
Samtidsdans
Selskapsdans
Bio
Gard er en dynamisk, fysisk og musikalsk danser, med bred erfaring innen hele det sceniske dansefeltet.

Som danser, har han jobb tett med Oslo Danse Ensemble i fem år, fra 2011 til 2016, med koreografer som Masja Abrahamsen, Karl E. Nedregaard og Knut A. Flatner, Jo Strømgren, Ole Martin Meland og Fredrik «Benke» Rydman for å nevne noen. I løpet av sin periode ved ODE har han også vært med på flere turneer med Riksteateret.

En koreograf av spesiell betydning er Emilia Adelöw, som han har jobbet tett og skapende med siden 2012, blant i hennes to siste forestillinger STORM og Onlylight.

I senere år har Gard medvirket i en rekke musikaler, og for å nevne noen; CHESS og Singing in the Rain som var oppført på Folkteteateret, samt Spelemann på taket og Tordenskjold-Alle tiders trønder på Trøndelag Teater. På Sandnes Kulturhus har han spilt rollen som «Voksne Billy» som en sentral og bærende rolle i Billy Elliot.

Innen sjangeren moderne og samtid, har Gard initiert flere prosjekter, blant annet med kollega Trude Amalie Leirpoll. Sammen med kollega Inés Belli utarbeidet trioen visning på det som videre skulle bli verket Postmodern Cool.

Innen TV har Gard både koreografert og medvirket iblant annet TV-sukseen Skal vi danse, der han har vært med i alle sesonger siden 2015, både som danser og koreograf og coach. I tillegg har han medvirket som både danser og koreograf til MGP, og som danser i produksjonene Idrettsgallaen, The Voice og Komiprisen. I 2010, fikk han jobbe med den internasjonale og anerkjente koreografen Nakul Dev Mahajan under Nobels Fredspriskonsert, med en rekke nasjonale og internasjonale dansere.

I 2019 spilte han skurken «Heinrich Dumle» i kortfilmen Kappgang Grand Prix. Filmen er for øyeblikket under klipping.

Han har også gjort diverse modelloppdrag for blant annet Rottefella, DNB, Egon Restauranter og fotograf Ole Walter Jacobsen.

Gard ble ansatt i Skuespiller - og danseralliansen i 2019. 

Dersom du ønsker mer informasjon om Gard, bruk gjerne kontakt informasjonen ovenfor.
"Only light", Foto: Emilia Adelöw
Bilde
19