Body-Mind Centering®
Engelsk
Improvisasjon
Italiensk
Koreografi
Moderne dans
Performance
Produsent
Repertoir
Samtidsdans
Østlandsk
Bio

Gry Kipperberg er dansekunster, bosatt i Oslo. Hun er utdannet danser ved Statens Balletthøgskole og Merce Cunningham Studio i New York og er sertifisert Practitioner of Body-Mind Centering ®. I tillegg har hun studert ulike bevegelsesmetoder, komposisjon og improvisasjon.

Siden 1990 har Gry vært aktiv nasjonalt og internasjonalt, både som skapende - og utøvende danser i det prosjektbaserte scenekunstfeltet. Hun var tilknyttet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt og Dansdesign i en årrekke og har jobbet med koreografer som Un-Magritt Nordseth, Giorgio Rossi, Kristina Gjems, Nesse/Myhre og BodyCartography Project for å nevne noen. 

Gry har samarbeidet med koreograf Francesco Scavetta siden 1996 og i 1999 etablerte de kompaniet Wee. Sammen har de produsert 22 helaftens forestillinger, deriblant flere internasjonale samproduksjoner og turnert i 37 land i Europa, Asia, Nord- og Sør-Amerika og Midtøsten. For tiden jobber de med et nytt prosjekt som skal vises på Dansens Hus høsten 2022. Bruk gjerne lenken www.wee-francescoscavetta.no for å lese mer.

Hun har også samarbeidet i flere andre konstellasjoner, her fremheves prosjektet Patches sammen med Martin Sonderkamp, Gry Bech-Hanssen, Siri Jøntvedt og Christopher Williams og prosjektet Extended Composition i regi av Tanja Orning ved Musikkhøgskolen. I tillegg har Gry jobbet på institusjoner som Riksteateret, Den Norske Opera, NRK, Arts Alliance og LOOC/OL-seremoniene på Lillehammer.

Som scenekunstner har hun mottatt stipend fra Hedmark Fylke, Statens Kunstnerstipend, Fond for utøvende kunstnere og Norske Dansekunstnere og hun ble tildelt Rolf Gamlengprisen i 2012. Gjennom hele sin karriere har hun vært aktiv innen undervisning og i organisasjonsarbeid, også som tidligere nestleder i Norske Dansekunstnere. Per i dag er hun styreleder for Danseinformasjonen og styremedlem ved Høgskolen for Dansekunst.


Ta gjerne kontakt på mail eller telefon for spørsmål eller mer informasjon.

 

Gry Kipperberg, foto Tale Hendnes
Video
2
Bilde
16