Body-Mind Centering®
Engelsk
Improvisasjon
Italiensk
Koreografi
Moderne dans
Performance
Produsent
Repertoir
Samtidsdans
Østlandsk
Bio

Dansekunstner bosatt i Oslo.

Gry er utdannet danser ved Statens Balletthøgskole (nå Kunsthøgskolen i Oslo/KHiO) og Merce Cunningham Studio i New York og Somatic Movement Educator ved School of Body-Mind Centering®.

Hun har også studert ulike releasebaserte og somatiske teknikker, komposisjon og improvisasjon.

Siden 1990 har Gry vært aktiv som skapende og utøvende danser i det prosjektbaserte scenekunstfeltet i Norge og internasjonalt. Hun var tilknyttet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt og Dansdesign i en årrekke og har jobbet med koreografer som Un-Magritt Nordseth, Giorgio Rossi, Kristina Gjems og Nesse/Myhre.
Hun har også medvirket
i flere samarbeidsprosjekt, blant annet i prosjektet Patches sammen med Martin Sonderkamp, Gry Bech-Hanssen, Siri Jøntvedt og Christopher Williams, og har jobbet for institusjoner som Riksteateret, Den Norske Opera, NRK, Arts Alliance og LOOC/OL-seremoniene på Lillehammer.

Siden 1996 har Gry samarbeidet med koreograf Francesco Scavetta og i 1999 etablerte de kompaniet Wee. Sammen har de produsert 20 helaftens forestillinger, inkludert flere internasjonale samproduksjoner, og turnert i 35 land i Europa, Asia, Nord- og Sør-Amerika og Midtøsten. Gry jobber som danser, koreograf og produsent innen Wee og samarbeidet har stått sentralt i hennes kunstnerskap.

Gry har mottatt stipend fra Hedmark Fylke, Statens Kunstnerstipend, Fond for utøvende kunstnere og Norske Dansekunstnere, hun ble tildelt Rolf Gammlengprisen i 2012 og har i perioden 2017-2019 3-årig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend.

Hun underviser klasser og workshops innen samtidsdans, improvisasjon og Body-Mind Centering®,  har hatt undervisnings- og innstuderingsoppdrag ved KHiO, Norges Dansehøyskole, Carte Blanche og Skolen for Samtidsdans og er tilknyttet Høgskolen for Dansekunst som faglærer.


Gry har gjennom hele karrieren vært aktiv i organisasjonsarbeid, hun har vært nestleder i Norske Dansekunstnere og har for tiden styreverv ved Høgskolen for Dansekunst og Nydans Oslo og er ansattes representant i styret til Skuespiller- og Danseralliansen.

Ta kontakt på mail eller telefon for spørsmål eller mer informasjon.

Gry Kipperberg, foto Francesco Scavetta
Bilde
12

ARRANGEMENTER

27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...