Body-Mind Centering®
Engelsk
Improvisasjon
Italiensk
Koreografi
Moderne dans
Performance
Produsent
Repertoir
Samtidsdans
Østlandsk
Bio

Gry Kipperberg er dansekunster, bosatt i Oslo. Hun er utdannet danser ved Statens Balletthøgskole og Merce Cunningham Studio i New York og Somatic Movement Educator ved School of Body-Mind Centering ®. I tillegg har hun studert ulike releasebaserte teknikker, komposisjon og improvisasjon.

Siden 1990 har Gry vært aktiv nasjonalt og internasjonalt, både som skapende - og utøvende danser i det prosjektbaserte scenekunstfeltet. Hun var tilknyttet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt og Dansdesign i en årrekke og har jobbet med koreografer som Un-Magritt Nordseth, Giorgio Rossi, Kristina Gjems og Nesse/Myhre for å nevne noen. I tillegg har hun også jobbet på institusjoner som Riksteateret, Den Norske Opera, NRK, Arts Alliance og LOOC/OL-seremoniene på Lillehammer.

Gry har samarbeidet med koreograf Francesco Scavetta siden 1996 og i 1999 etablerte de kompaniet Wee. Sammen har de produsert 22 helaftens forestillinger, deriblant flere internasjonale samproduksjoner og turnert i 37 land i Europa, Asia, Nord- og Sør-Amerika og Midtøsten. For tiden jobber de med et solo prosjekt som skal vises på Dansens Hus høsten 2020. Bruk gjerne lenken www.wee-francescoscavetta.no for å lese mer.

Hun har også samarbeidet i flere andre konstellasjoner, her fremheves prosjektet Patches sammen med Martin Sonderkamp, Gry Bech-Hanssen, Siri Jøntvedt og Christopher Williams og det pågående prosjektet Extended Composition i regi av Tanja Orning ved Musikkhøgskolen.

Som scenekunstner har hun mottatt stipend fra Hedmark Fylke, Statens Kunstnerstipend, Fond for utøvende kunstnere og Norske Dansekunstnere og hun ble tildelt Rolf Gamlengprisen i 2012. Gjennom hele sin karriere har hun vært aktiv innen undervisning og i organisasjonsarbeid, også som tidligere nestleder i Norske Dansekunstnere. Per i dag hun styreverv ved Høgskolen for Dansekunst og er ansattes representant i Skuespiller- og danseralliansen.

Ta gjerne kontakt på mail eller telefon for spørsmål eller mer informasjon.

 

Gry Kipperberg, foto Tale Hendnes
Video
2
Bilde
16