Tilbake til kunstnerkatalogen
Kontakt
hakon.sigernes(a)gmail.com 99 25 67 58
Bio

Høsten 2017 medvirker Håkon i Les Misérables på Folketeateret, med regi av Per-Olav Sørensen og koreografi av Thea Bay. Premiere er 8. september. Les mer


Våren 2017 og høsten 2016 spilte Håkon 70 forestillinger av Singin' In the Rain på Folketeateret. I tillegg til å danse i forestillingen, var Håkon også steppekoreograf og understudy for hovedrollen Don Lockwood. Regi var ved Bjarte Hjelmeland og Lars Jacobsen, og koreografi ved Thea Bay. Les mer


Håkon Sigernes kommer fra Kongsvinger og er utdannet ved Millennium Performing Arts (2004-2007) og Guildford Conservatoire (2007-2008) i London.
Etter endt utdanning debuterte Håkon på Oslo Nye Teater med 150 forestillinger av Singin' In the Rain, etterfulgt av Les Misérables, der han spilte rollen som Grantaire. Han var Mungojerrie i Cats på Chat Noir, og han spilte Hirdmannen i The Producers på Oslo Nye Teater.

Håkon spiller også fiolin, noe han blant annet også gjorde i uroppføringen Postkort fra Lillebjørn på Oslo Nye Teater og i My Fair Lady på Folketeateret.

I 2012 var han å se i Spamalot på Folketeateret, og i 2013 medvirket han i Annie på samme teater, hvor han blant annet var understudy og spilte rollen som Rooster. Våren 2014 spilte Håkon rollen som Mike Costa i A Chorus Line på Chat Noir.

I 2015 spilte han rollen som Felton i De tre musketerer på Folketeateret, og medvirket også som danser i Chicago på Oslo Nye Teater. Samme år spilte Håkon i Mary Poppins på Folketeateret, hvor han blant annet var understudy og spilte rollen som Bert. Se en smakebit med Håkon i rollen som Bert her

Våren 2016 var Håkon å se i Den glade enke på Oslo Nye Teater.


I England har Håkon danset i La Traviata med Birmingham Opera Company, og i Winter Dreams - Darcey Bussell Farewell på Sadler’s Wells i London. På TV har Håkon blant annet vært å se i Hotel Cæsar i rollen som Eirik Larsen, og han har medvirket i Lotto-reklamen Skapet. I 2010 var Håkon korist og danser i Melodi Grand Prix, og deltok samme år i det norske bidraget i Eurovision Song Contest.

I ni år på rad, i tidsrommet 2003-2011, var Håkon produsent og skuespiller i Kongsvinger Sommerteater. Sommerteateret urfremførte blant annet science fiction-musikalen Den rosa planeten og kabareten Sov på min arm.

I 2013 hadde Håkon koreografi på urfremføringen av musikalen Dickie Dick Dickens, med musikk av Gisle Kverndokk. I 2015 koreograferte han Showcase for avgangskullet ved Bårdar Akademiet, som ble vist på Criterion Theatre i London. I 2017 hadde Håkon steppekoreografien på Singin' In the Rain på Folketeateret.

Håkon Sigernes er tidligere tildelt Hedmark Musikkråds talentstipend for unge utøvere.

Utdanning
Professional Music Theatre 3 årig høyere utdanning Millennium Performing Arts 2004 2007
Theatre Conversion Course BA-grad Guildford Conservatoire 2007 2009

KURS / ARRANGEMENTER

16
Apr

Roles and Materials/Glitches and Ghosts

Skuespiller- og danseralliansen has invited Chrysa Parkinson (BE) to give a 5 days workshop for dancers...
23
Apr

Acro Yoga workshop med drop in

After last years well received workshop in Acro Yoga, we are delighted to announce that Laura Rae Bernasconi(US)...

Forestillinger

03
Apr

Marianne Kjærsund

«...Hvis en voksen skulle tatt av seg huden og legge den flatt ut, ville den blitt like stor som ...
11
Apr

Suzie Rebecca Davies

Vi er et resultat av vår historie og vår historie definerer hvem vi er. Kroppene våre påvirkes ...
26
Apr

Matias Rønningen

To verk av Nasjonalballettens huskoreograf Jo Strømgren står på programmet. I det ene skal vi ...
11
May

Kristina Søetorp Wallace

Omtrent alle mener kompaniet Th'Line oppstod av absolutt nødvendighet for verden i 2006. De ble ...