Håkon Sigernes

Danser, Mann, 34 år, Oslo
Baryton
Engelsk
Fiolin
Generell skuespillerteknikk
Jazzdans
Kontrabass
Koreografi
Moderne dans
Musikal showdans
Musikaldans
Oslo dialekt
Piano
Produsent
Steppdans
Tenor
Østlandsk
Bio
Håkon Sigernes kommer fra Kongsvinger og er bosatt i Oslo, hvor han jobber som musikalartist og dansepedagog. Han har en internasjonal utdannelse fra London ved Guildford Conservatoire og Millennium Performing Arts, hvor han ble uteksaminert i 2007.
Som utøver jobber Håkon både som danser, sanger og skuespiller med fordypning innenfor musikkteater. Etter at han debuterte i Singin’ In the Rain på Oslo Nye Teater, har Håkon spilt i nærmere 20 musikalproduksjoner ved Oslo Nye Teater, Folketeateret og Chat Noir. Blant produksjonene er Les Misérables, Cats, The Producers, Hair, A Chorus Line, Mary Poppins, Annie, Chicago, De tre musketerer, Spamalot, Den glade enke og My Fair Lady. I tillegg til dans og skuespill, spiller Håkon flere instrumenter, blant annet fiolin, piano og kontrabass, og han har steppdans som et av sine spesialområder.
Som steppdanser har Håkon jobbet med Oslo SteppdansKompani under ledelse av Anneli Moe, som har satt opp forestillingene Rastløse føtter og Best på fest. I steppdanskollektivet Stepperiet jobber han med improvisasjon sammen med Janne Eraker og flere profesjonelle steppedansere og improvisasjonsmusikere. I tillegg har Håkon lang erfaring som steppdanspedagog ved flere utdanningsinstitusjoner.
Håkon arbeider også som koreograf, og har blant annet hatt steppekoreografien på Singin’ In the Rain på Folketeateret. Han har koreografert musikalen Dickie Dick Dickens av Gisle Kverndokk og Øystein Wiik, og Showcase for Bårdar International ved Criterion Theatre i London. På TV har Håkon blant annet jobbet som korist i Melodi Grand Prix og Eurovision, og som skuespiller i Hotell Cæsar. Håkon er tidligere tildelt Hedmark Musikkråds talentstipend for unge utøvere.
Video:
Sirkus Jesper, Dyreparken 2018
Hair, Oslo Nye Teater 2018
Mary Poppins, fra Stjernekamp på NRK 2015 (Klikk på ”7. Gjestenummer”)
Ved spørsmål, ta gjerne kontakt via kontaktinformasjonen over.
Håkon Sigernes Foto: Tanja Steen
Video
2
Bilde
7

ARRANGEMENTER

27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...