Hanne Dieserud

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Amerikansk
Chekov
Engelsk
Figurteater
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Grotowski
Mezzosopran
Oslo dialekt
Performance
Regi
Rosenmetoden
Stanislavski
Stemmebruk
Steppdans
Yoga
Bio
Høsten 2019 skal hun spille  Blanche i En Sporvogn til Begjær av Tennessee Williams på Grusomhetens Teater. 
   "Skrik fra Norhue" settes opp for første gang under Festspillene i Elverum  med 2 forestillinger i august. Der har hun rollen som datteren og skyggen til Dagny Juell. 

Våren 2019 skal Hanne spille forestillingen" I is another-Rimbaud in Africa" på Grusomhetens Teater, og på festival i Teheran. Deretter spiller hun rollen som Martha i "Hvem er redd for Virginia Woolf" på Grusomhetens teater og Trøndelag Teater Forestillingen

Hanne er født, oppvokst og bosatt i Oslo.Hun er utdannet ved London Academy of Music and Dramatic Arts, postgraduate course, i England og Scuola Internationale dell’attore comico i Italia. Hun har bred erfaring innen teaterfeltet og jobbet innen ulike sjangre og formater. 

I 23 år har hun vært en del av ensemblet ved Grusomhetens Teater som medskapende skuespiller og regiassistent. I løpet av sin tid i kompaniet har hun turnert de flest landene i Europa, samt Japan, Amerika, India og Russland ved flere anledninger. I tillegg til Grusomhetens teater, har Hanne arbeidet med forestillinger med barn som målgruppe, og etablerte i 2008 i samarbeid med scenograf Christina Lindgren, Dieserud/Lindgren produksjoner. Kompaniet har spilt nærmere 600 forestillinger nasjonalt og internasjonalt. 

Hun arbeider som pedagog på Westerdals Act, i Grotovski teknikk. I tillegg til å ha arbeidet mye med medskapende prosesser, i et visuelt og fysisk musikals univers, har Hanne også gjort  en rekke tekstroller ved institusjonene. 

Hanne har arbeidet i flere produksjoner ved Nordland Teater, Sogn og Fjordane teater, Teater Ibsen, Teater Innlandet, Det Norske Teatret og Riksteateret, sistnevnte i rollen som Pulverheksa i forestillingen med samme navn. Hun har også gjestet Nasjonalteateret med forstillingen Fatzer av regissør Tore Vang Lie

Stemmearbeid og dubbing har hun god erfaring med, blant annet som Nala i løvenes Konge. Hun har spilt i noen film og TV produksjoner, f.eks. Den brysomme mannen av Jens Lien, og ønsker å bli bedre kjent med feltet. 

 

claudia lucacel
Video
3
Bilde
13

ARRANGEMENTER

27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...