Hanne Dieserud

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Amerikansk
Chekov
Engelsk
Figurteater
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Grotowski
Mezzosopran
Munnharpe
Oslo dialekt
Performance
Regi
Rosenmetoden
Stanislavski
Stemmebruk
Steppdans
Yoga
Bio
 Høsten 2018 spiller Hanne rollen som Martha i "Hvem er redd for Virginia Woolf" på Grusomhetens teater i Oslo. Hun reiser også til Tokyo med forestillingen "Amazonas" fra 2011, for å spille 4 kvelder der. Våren 2018 spiller Hanne i "I is another- Rimbaud in Africa" i Hampshire, England, og Korall Koral- en babyopera, på Kilden i Kristiansand. Utover det blir det gjenopptakelse av forestillingen "Karin Boye i gestalt" og studietur til Berlin. Senere på våren starter Grusomhetens Teater sin neste produksjon " Hvem er redd for Virginia Wolfe?" med Hanne i rollen som Martha.
Høsten 2017 spilte Hanne i Tokyo, Teater X Cai, med 5 forestillinger av " I is another- Rimbaud i Afrika" produsert av Grusomhetens teater," Svanhild" et ufullendt stykke av Henrik Ibsen, 10 oppsetninger på Grusomhetens teater. Høyt oppe i fjellet for barn 0-3 år ble spilt 6  ganger i Wisconsin USA, og premiere på Venus&Mars, et samarbeid med The Living Theatre fra New York var på Grusomhetens Teater i desember.
Hanne har premiere på "I is another- Rimbaud i Afrika" på Grusomhetens teater den 26 januar, og spiller denne 15 ganger. I slutten av februar drar hun til New York for å spille 4 forestillinger av Fjeldfuglen, en ufullendt opera av Henrik Ibsen, på La Mama. Uken etter blir hun i New York og fortsetter samarbeidet med The Living Theater om en kommende premiere på Venus&Mars av Judith Malina. I mars begynner Hanne på en produksjon om den Amerikanske forfatter Jack Kerouak med premiere i mai,og i april reiser hun til San Fransisco Opera med 15 forestillinger av " Høyt oppe i fjellet" 0-3 år. Hun fortsetter sitt arbeid som pedagog i Grotowski teknikk på Westerdals Act.  skal til Tokyo,teater Xcai med Svanhild i september, til Krakow med Korall Koral- en babyopera i oktober, og begynner ny produksjon med Grusomhetens teater 5 november om poeten Rimbauds liv i Afrika.
Januar 2016 reiser vi på gjestespill til Cinnober teater i Gøteborg med " Lament", 2 forestillinger. Senere i januar starter prøver med koreograf Vivild Bergersen til hennes forestilling med premiere i juni.
I mars reiser Grusomhetens teater nord for Kolkata, India, til Begusarai provinsen med  "What a Glorious day", som i forkant spilles 3 kvelder i Oslo.
I april kommer 8 internasjonalt kjente avant garde musikere for å samarbeide med Grusomhetens teater om teaterkonserten" Proud Cloud".
I mai fortsetter prøvene til Vivild Bergersens "Lett på tå" med premiere i juni. Senere i juni spiller hun i Russland med  Ibsens "Svanhild" på Platonov teaterfestival. Hanne leste opp et dikt av en Palestinsk poet på Litteraturhuset under Mot forestillinger-festivalen i sammarbeid med saksofonist Ketil Møster i mai. 
Hun fortsetter sitt arbeid som pedagog på Westerdals Act, og har en liten rolle i Tv serien" Roeng".
 Høsten 2015 spilte Hanne sin forestilling " Karin Boye - i gestalt" på konsertscenen Mir 3 september. I oktober var premiere på Grusomhetens teater med forestillingen " Lament" og senere i mnd., gjestespill i Tokyo med "Fjeldfuglen" av Grusomhetens teater. I november; gjestespill med " Høyt oppe i fjellet" 0-3 år ved Contemporary music festival i Huddersfield, England. Og i desember var premiere på "Arme land/Krigen er et annet sted" av Thomas Hildebrand.
 I tilleg underviste hun gjennom hele sesongen, skuespillerelever på Westerdals Act og profesjonelle utøvere på Skuespillersenteret. Våren 2015 forberedte Hanne 2 forestillinger; Lament, regi av Lars Øyno, og Krigen er et annet sted, regi av Thomas Hildebrand og Marius Kolbenstvedt. Hun underviste i Grotowski teknikk på Westerdals act og skuespillersenteret. Det var gjestespill med Høyt oppe i fjellet for barn 0-3 år til Færøyene og Hellas, og Fjeldfuglen med Grusomhetens teater til Tyrkia.
Hanne var høsten 2014 aktuell i Svanhild av Grusomhetens teater under Ibsenfestivalen. Hanne arbeidet også med  egen forestilling denne høsten og i en ny produksjon med Grusomhetens Teater. I tillegg spillte hun i forestillingen Høyt oppe i fjellet av Diesrud/Lindgren på Brageteatret i oktober. Våren 2014 spilte Hanne i Svanhild på Grusomhetens teater, som hadde premiere 13 mars. Stykket er en urframførelse av et apokryft, ufullført verk av Henrik Ibsen. Hanne spilte i januar i Revolusjonære budskap Grusomhetens teater under International Theatre Festival i Kerala, India.
Høsten 2013, Høyt oppe i fjellet på Det Norske Teatret i sammenhengende 3 uker, på turné i Ryfylke og i Gøteborg. Fjeldfuglen med Grusomhetens Teater ble vist på Territory Festival i Moskva i oktober. Hanne var våren 2013 engasjert på Teater Innlandet som skuespiller/danser i forestillingen !Kyss. Hanne Dieserud har begynt å undervise i fysiske skuespillerteknikker/Grotowski teknikk.
Hanne har også vært tilknyttet kompanier som Imago Dansekompani, Hollow Creature, Løveprosjektet og i 2012 Transitteatret i oppsetningen Fatzer. Ved flere anledninger har hun hatt engasjementer på Riksteatret bl.a. som Pulverheksa, og hun har hatt engasjement på Brageteatret og turnert med Skolesekken. Hanne har også hatt roller i film; Den brysomme mannen, i TV, og i perioder har hun vært en hyppig brukt dubber.
I 2008 etablerte hun i samarbeid med scenograf Christina Lindgren, Dieserud/Lindgren produksjoner som har produsert og hatt ide/konsept og regi på 2 forestillinger for gruppen 0-3 år, Korall koral (co-produsert med DNO&B og Riksteatret) og Høyt oppe i fjellet (co-produsert med Teater Innlandet). Gruppen har spilt tilsammen over 500 forestillinger i inn- og utland.
Hanne er utdannet ved London Academy of Music and Dramatic Arts i 1990, og Scuola Internationale dell’attore comico i 1992. Hun arbeidet deretter ved Nordland Teater, Sogn og Fjordane teater, Teater Ibsen og Det Norske Teatret i tilsammen 3 år. Hanne Dieserud har medvirket i 17 produksjoner med Grusomhetens teater. De siste er Fjeldfuglen, Amazonas og What a glorious day, og Hanne er dermed den utøver i kompaniet som har vært med lengst, og i flest oppsetninger. Grusomhetens teater turnerer i Norge, England, Tyskland, Frankrike, Sverige, Polen og India.
Sitat fra anmeldelse av Fjeldfuglen:
"Det är en underbart vacker föreställning/../en känsla av total tidlöshet" Mikalea Blomqvist i Gøteborgs posten 22.02.15
Les artikkel av Elin Høyland: Intelligent liv
Hanne Dieserud foto Grusomhetens Teater
Video
3
Bilde
4

ARRANGEMENTER

13
Dec

Tor Ivar Hagen

Operafabelen om Funiculì og Funiculà er en morsom og uhøytidelig forestilling inspirert av ...
26
Jan

Mari Haugen Smistad

Opp gjennom årene har stilen ofte vært inspirert av nyttårskonserten i Wien med en lokal vri. ...
26
Jan

Mari Haugen Smistad

For 21. gang arrangerer Hommelvik Musikkorps Nyttårskonsert! Dette foregår i Bruket kulturhus ...
28
Jan

Mari Haugen Smistad

Som avslutning på Voi Voi blir det en festkonsert med TSO i Olavshallen. Tema for konserten er en ...
01
Feb

Kristine Myhre Tunheim

TOBIAS OG DAGEN DET SMALT av Jenny Svensson/Rimfrost produksjoner Tobias har slått neseblod på ...
15
Feb

Mari Haugen Smistad

I 1978 ble filmen, som står igjen som en av de store klassikere, spilt inn med John Travolta og ...
21
Feb

Kjærsti Odden Skjeldal

Ei musikalsk vestlandskrønike, del 2: 1975 – 1985 Etter fulle hus med HEIM 1 og ein suksess ...
28
Feb

Jørn Morstad

Dukketeaterforestilling. Målgruppe fra 3 år og opp.
15
Mar

Karin Stautland

En figurteaterforestilling for de minste Hva skjer når Lille Fifi skal øve til den store ...
04
Apr

Ulf Nilseng

ULF ser på religion og kjønn, og i denne del 2 av en trilogi hvor religion og kjønn er i ...