Hanne Dieserud

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Amerikansk
Engelsk
Figurteater
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Grotowski
Improvisasjon
Mezzosopran
Oslo dialekt
Performance
Produsent
Regi
Rosenmetoden
Stemmebruk
Yoga
Bio
 Vår 2020- Rollen som Ravnen i en scenisk versjon av diktet The Raven av Edgar Allan Poe på Grusomhetens Teater, og teaterfestival i Kerala, India med forestillingen I is another- Rimbaud in Africa.
Hanne spiller  Blanche i En Sporvogn til Begjær av Tennessee Williams på Grusomhetens Teater fra 24.10-10.11.19.
   "Skrik fra Norhue" settes opp for første gang under Festspillene i Elverum  med 2 forestillinger i august. Rollen som datteren og skyggen til Dagny Juell. 

Våren 2019 skal Hanne spille forestillingen" I is another-Rimbaud in Africa" på Grusomhetens Teater, og på festival i Teheran. Deretter spiller hun rollen som Martha i "Hvem er redd for Virginia Woolf" på Grusomhetens teater og Trøndelag Teater.

Hanne er født, oppvokst og bosatt i Oslo.Hun er utdannet ved London Academy of Music and Dramatic Arts, postgraduate course, i England og Scuola Internationale dell’attore comico i Italia. Hun har bred erfaring innen teaterfeltet og jobbet innen ulike sjangre og formater. 

I 23 år har hun vært en del av ensemblet ved Grusomhetens Teater som medskapende skuespiller og regiassistent. I løpet av sin tid i kompaniet har hun turnert de flest landene i Europa, samt Japan, Amerika, India og Russland ved flere anledninger. I tillegg til Grusomhetens teater, har Hanne arbeidet med forestillinger med barn som målgruppe, og etablerte i 2008 i samarbeid med scenograf Christina Lindgren, Dieserud/Lindgren produksjoner. Kompaniet har spilt nærmere 600 forestillinger nasjonalt og internasjonalt. 

Hun arbeider som pedagog på Westerdals Act, i Grotovski teknikk. I tillegg til å ha arbeidet mye med medskapende prosesser, i et visuelt og fysisk musikals univers, har Hanne også gjort  en rekke tekstroller ved institusjonene. 

Hanne har arbeidet i flere produksjoner ved Nordland Teater, Sogn og Fjordane teater, Teater Ibsen, Teater Innlandet, Det Norske Teatret og Riksteateret, sistnevnte i rollen som Pulverheksa i forestillingen med samme navn. Hun har også gjestet Nasjonalteateret med forstillingen Fatzer av regissør Tore Vang Lie

Stemmearbeid og dubbing har hun god erfaring med, blant annet som Nala i løvenes Konge. Hun har spilt i noen film og TV produksjoner, f.eks. Den brysomme mannen av Jens Lien, og ønsker å bli bedre kjent med feltet. 

 

En sporvogn til begjær, foto Claudia Lucacel
Video
5
LYD
1
Bilde
15