Tilbake til kunstnerkatalogen
Kontakt
hanne-di@online.no 988 80 427
Bio

 Våren 2018 spiller Hanne i "I is another- Rimbaud in Africa" i Hampshire, England, og Korall Koral- en babyopera, på Kilden i Kristiansand. Utover det blir det gjenopptakelse av forestillingen "Karin Boye i gestalt" og studietur til Berlin. Senere på våren starter Grusomhetens Teater sin neste produksjon " Hvem er redd for Virginia Wolfe?" med Hanne i rollen som Martha.

Høsten 2017 spilte Hanne i Tokyo, Teater X Cai, med 5 forestillinger av " I is another- Rimbaud i Afrika" produsert av Grusomhetens teater," Svanhild" et ufullendt stykke av Henrik Ibsen, 10 oppsetninger på Grusomhetens teater. Høyt oppe i fjellet for barn 0-3 år ble spilt 6  ganger i Wisconsin USA, og premiere på Venus&Mars, et samarbeid med The Living Theatre fra New York var på Grusomhetens Teater i desember.


Hanne har premiere på "I is another- Rimbaud i Afrika" på Grusomhetens teater den 26 januar, og spiller denne 15 ganger. I slutten av februar drar hun til New York for å spille 4 forestillinger av Fjeldfuglen, en ufullendt opera av Henrik Ibsen, på La Mama. Uken etter blir hun i New York og fortsetter samarbeidet med The Living Theater om en kommende premiere på Venus&Mars av Judith Malina. I mars begynner Hanne på en produksjon om den Amerikanske forfatter Jack Kerouak med premiere i mai,og i april reiser hun til San Fransisco Opera med 15 forestillinger av " Høyt oppe i fjellet" 0-3 år. Hun fortsetter sitt arbeid som pedagog i Grotowski teknikk på Westerdals Act.  skal til Tokyo,teater Xcai med Svanhild i september, til Krakow med Korall Koral- en babyopera i oktober, og begynner ny produksjon med Grusomhetens teater 5 november om poeten Rimbauds liv i Afrika.

Januar 2016 reiser vi på gjestespill til Cinnober teater i Gøteborg med " Lament", 2 forestillinger. Senere i januar starter prøver med koreograf Vivild Bergersen til hennes forestilling med premiere i juni.

I mars reiser Grusomhetens teater nord for Kolkata, India, til Begusarai provinsen med  "What a Glorious day", som i forkant spilles 3 kvelder i Oslo.

I april kommer 8 internasjonalt kjente avant garde musikere for å samarbeide med Grusomhetens teater om teaterkonserten" Proud Cloud".

I mai fortsetter prøvene til Vivild Bergersens "Lett på tå" med premiere i juni. Senere i juni spiller hun i Russland med  Ibsens "Svanhild" på Platonov teaterfestival. Hanne leste opp et dikt av en Palestinsk poet på Litteraturhuset under Mot forestillinger-festivalen i sammarbeid med saksofonist Ketil Møster i mai. 

Hun fortsetter sitt arbeid som pedagog på Westerdals Act, og har en liten rolle i Tv serien" Roeng". Høsten 2015 spilte Hanne sin forestilling " Karin Boye - i gestalt" på konsertscenen Mir 3 september. I oktober var premiere på Grusomhetens teater med forestillingen " Lament" og senere i mnd., gjestespill i Tokyo med "Fjeldfuglen" av Grusomhetens teater. I november; gjestespill med " Høyt oppe i fjellet" 0-3 år ved Contemporary music festival i Huddersfield, England. Og i desember var premiere på "Arme land/Krigen er et annet sted" av Thomas Hildebrand.

 I tilleg underviste hun gjennom hele sesongen, skuespillerelever på Westerdals Act og profesjonelle utøvere på Skuespillersenteret. Våren 2015 forberedte Hanne 2 forestillinger; Lament, regi av Lars Øyno, og Krigen er et annet sted, regi av Thomas Hildebrand og Marius Kolbenstvedt. Hun underviste i Grotowski teknikk på Westerdals act og skuespillersenteret. Det var gjestespill med Høyt oppe i fjellet for barn 0-3 år til Færøyene og Hellas, og Fjeldfuglen med Grusomhetens teater til Tyrkia.


Hanne var høsten 2014 aktuell i Svanhild av Grusomhetens teater under Ibsenfestivalen. Hanne arbeidet også med  egen forestilling denne høsten og i en ny produksjon med Grusomhetens Teater. I tillegg spillte hun i forestillingen Høyt oppe i fjellet av Diesrud/Lindgren på Brageteatret i oktober. Våren 2014 spilte Hanne i Svanhild på Grusomhetens teater, som hadde premiere 13 mars. Stykket er en urframførelse av et apokryft, ufullført verk av Henrik Ibsen. Hanne spilte i januar i Revolusjonære budskap Grusomhetens teater under International Theatre Festival i Kerala, India.


Høsten 2013, Høyt oppe i fjellet på Det Norske Teatret i sammenhengende 3 uker, på turné i Ryfylke og i Gøteborg. Fjeldfuglen med Grusomhetens Teater ble vist på Territory Festival i Moskva i oktober. Hanne var våren 2013 engasjert på Teater Innlandet som skuespiller/danser i forestillingen !Kyss. Hanne Dieserud har begynt å undervise i fysiske skuespillerteknikker/Grotowski teknikk.


Hanne har også vært tilknyttet kompanier som Imago Dansekompani, Hollow Creature, Løveprosjektet og i 2012 Transitteatret i oppsetningen Fatzer. Ved flere anledninger har hun hatt engasjementer på Riksteatret bl.a. som Pulverheksa, og hun har hatt engasjement på Brageteatret og turnert med Skolesekken. Hanne har også hatt roller i film; Den brysomme mannen, i TV, og i perioder har hun vært en hyppig brukt dubber.


I 2008 etablerte hun i samarbeid med scenograf Christina Lindgren, Dieserud/Lindgren produksjoner som har produsert og hatt ide/konsept og regi på 2 forestillinger for gruppen 0-3 år, Korall koral (co-produsert med DNO&B og Riksteatret) og Høyt oppe i fjellet (co-produsert med Teater Innlandet). Gruppen har spilt tilsammen over 500 forestillinger i inn- og utland.


Hanne er utdannet ved London Academy of Music and Dramatic Arts i 1990, og Scuola Internationale dell’attore comico i 1992. Hun arbeidet deretter ved Nordland Teater, Sogn og Fjordane teater, Teater Ibsen og Det Norske Teatret i tilsammen 3 år. Hanne Dieserud har medvirket i 17 produksjoner med Grusomhetens teater. De siste er Fjeldfuglen, Amazonas og What a glorious day, og Hanne er dermed den utøver i kompaniet som har vært med lengst, og i flest oppsetninger. Grusomhetens teater turnerer i Norge, England, Tyskland, Frankrike, Sverige, Polen og India.


Sitat fra anmeldelse av Fjeldfuglen:

"Det är en underbart vacker föreställning/../en känsla av total tidlöshet" Mikalea Blomqvist i Gøteborgs posten 22.02.15


Les artikkel av Elin Høyland: Intelligent liv

Forestillinger

23
Jan

Hanne Dieserud

I is another Rimbaud in Africa tar for seg poeten Arthur Rimbauds liv som handelsmann i Etiopia. ...
24
Jan

Ulla Marie Broch

Med 7 medvirkende på scenen ønsker Brageteatret velkommen til en teaterforestilling der gode ...
25
Jan

Håkon Sigernes

Hair, som var en av de aller første rockemusikalene og oppsto i «hippietiden» i 1967, fyller i ...
26
Jan

Jan Neal Christopher Holden

En svart komedie. Søstrene Helena og Laura får uventet besøk av Synnøve, en agent for Kerry ...