Hanne Dahle

Skuespiller, Kvinne, Son
Bio
 Bio Hanne Dahle

Hanne Dahle bor i Son og har siden 1981 vært utøvende teaterkunstner med en rekke  teaterproduksjoner, tv-serier og manusproduksjoner bak seg.

 Hun er dukkespiller, skuespiller, sanger, manusforfatter, regissør, pedagog, konsulent og produsent. Hun har vært med i flere frigrupper og spilt i mange teaterproduksjoner på Oslo Nye Dukketeater, Nordland Teater, Parkteateret i Moss og Riksteateret m.fl.

 Flere kjenner henne fra tv-serier som; «Sesam stasjon», «Kalle og Molo», «Borettslaget», «Hvaler», «Kometkameratene», «Ali Reza», «Helt Perfekt», «Dauinger» og «Hotel Cæsar».

 I sitt nærmiljø i Son har hun blant annet vært teaterlærer på kulturskolen i Moss, Ås og Vestby. Hun har egne forestillinger både for «Den kulturelle skolesekken» og «Den kulturelle Spaserstokken» og driver sitt eget, særpregede ”Teater Krummelanke” siden-96. Hanne er også medprodusent og skuespiller i « Son Teaterselskap» og har etablert ”Nye Bølgen Teaterverksted”. Hun har over mange år hatt et tett faglig samarbeid med dramatiker Tor Åge Bringsværd.

 Hanne har bl. a. mottatt Statens kunstnerstipend i 2006 og Vestby kommunes æresstipend i 2008 og har vært medlem av Skuespiller- og danseralliansen siden 2017. Hun påtar seg bestillingsverk innen teater/manus, holder workshops (innen «kreativitet»), regi for alle aldersgrupper, konsulentoppdrag og ellers: formidling av «det meste» J!

 

 

Lena K.Torp
Bilde
20