Steppdans
Bio

Ingeleiv Berstad er danser og koreograf, opprinnelig fra Haugesund men med lang fartstid i Oslo. Hun har også vært utvekslingsstudent ved SNDO Theaterschool i Amsterdam (2004).

Høst 2018 er hun aktuell med SOMATØS SAMLING av Berstad/Holden som har premiere november 2018 under Black Box Teater sitt høstprogram, samt turnering av verken SPOILER og PHANTASMAGORIC til Oktoberdans, ICE HOT og MDT Stockholm.

Hennes praksis spenner fra å jobbe med koreografi, med koreografi og utøvende praksis sammenfiltret og parallelt og som medskapende utøver i prosjekter initiert av andre.

Viktige samarbeidskonstellasjoner de siste årene har vært Berstad/Helgebostad/Wigdel, Norsk Landskapsteater, Av Historisk Grunn(Berstad/Helgebostad/Seljsesth) og øvrig samarbeid med Kristin Helgebostad både i tospann som koreografer for Carte Blanche og utøvere i egne verk.

Hun arbeider både utøvende og skapende ut fra en bred nysgjerrighet på hvordan indre og ytre krefter gjensidig påvirker hverandre, på energetisk, somatisk og tematiske plan. Hun ønsker å skape nye kollektive opplevelser som kan generere sanselig undring og sprenge grensene for hvilke typer eksistens og væren som kan ta og bli gitt plass i verden. Hun skaper arbeider både for scenerommet og i møte med andre landskap og kontekster som hun går i dialog med med hud og hår. 

ULIKE SAMARBEIDSKONSTELLASJONER OG VERK:

Høst 2018 er Ingeleiv Berstad og Pernille Holden aktuelle med sitt nye verk SOMATØS SAMLING som finner sted i et butikklokale i Oslo. Følge Black Box Teater sitt program for videre info.

Berstad/Helgebostad/Wigdel laget JORDJENTA i 2013 og SPOILER i 2017. JORDJENTA ble vist ved anerkjente festivaler som ImpulsTanz, Nordwind og ICE HOT og har turnert bredt både i Norge og internasjonalt. Den ble valgt ut som Aerowaves Priority Company i 2015. SPOILER har blitt vist i Tjekkia, Nederland og Sverige og vises høst 2018 på ICE HOT Reykjarvik og Oktoberdans i Bergen. 

Norsk Landskapsteater ble etablert i 2013 av Tormod Carlsen, Eivind Seljeseth, Kristin Helgebostad og Ingeleiv Berstad. I 2016 ble verket Lulleli For Fruholmen Fyr vist for publikum på Ingøy i Finnmark, og Norsk Landskapsteater ble også nomiert til kritikerprisen for dette verket. 

Av Historisk Grunn, er et prosjekt som så langt har tatt form som tre ulike forestillinger. Det hele startet da Berstad, Helgebostad og Seljeseth studerte sammen på KHiO. Denne trioen har så langt laget I - Arkeologisk Utgravning (2011), II- Den Lange Reisen (2015 & 16) som startet på DNO&B og besøkte 15 av landets nybygde kulturhus og IIl - Selvrefleksjon (2016) på Dansens Hus i Oslo. 

Ingeleiv Berstad og Kristin Helgebostads samarbeid går gjennom alle de ovenfornevnte prosjektene. I tillegg har de som duo laget ett bestillingsverk for Carte Blanche nasjonalt kompani for samtidsdans i 2015 og skal lage et helaftens bestillingsverk med premiere februar 2019 med tittel KNOW HOWS.

Berstad/Helgebostad/Brun sitt verk PHANTASMAGORIC som hadde premiere i 2016 på Dansens Hus, Oslo vises i 2018 på TOU Scene Stavanger/Biennale for Dans, MDT Stockholm og Oktoberdans.

Som utøver har hun arbeidet med bl.a Ingri Fiksdal, Landing, Rabagast/Kristine Øren, Dansdesign, Emilia Adeløw, Masja Abrahamsen, Frikar, Sigrud Heide. Hun er også med i bandene Frøkedal og Lady Hardanger der hun synger, spiller fele mm.

Ingeleiv Berstad hadde Staten Kunstnerstipend, arbeidsstipend for yngre kunstnere 2008-10 og Arbeidsstipend 2016-18.

Signe Becker
Bilde
12