Tilbake til kunstnerkatalogen
Kontakt
jan.holden(a)me.com 971 65 986
Bio

Våren 2018 skal Jan medvirke i forestillingen Kerry May, en sort komedie om forfengelighet, der spiller han rollen som – faren, en skygge av seg selv. Premiere i slutten av 26.01 på Cornerteateret i Bergen. I februar skal han medvirke i Kompani13 sin forestilling Peer Gynt som hadde premiere vår 2017. Jan skal spille en rolle i kortfilmen  Astronauten. Han skal også turnere med forestillingene Den magiske skogen og Alt & ingenting. Han har kunstnerisk ansvar for Festspillene i Bergen sin Familiedag på Siljustøl. Jan har sin base på Dukketeaterverkstedet som befinner seg i hjertet av Bergen. I juni skal han spille i langfilmen Walkers, skrevet av Kjell Hammerø.

Høsten 2017 jobbet Jan med forestillingen “Den magiske skogen”, som var en videreutviklet versjon av “Treet”. Premiere var 05. September og spillte hele September på DNS. Forestillingen turnerte høsten  og til våren 2018.


Jan spillte i forestillingen “Alt og Ingenting”, figurteater som er en tidligere produksjon av Dukkenikkerne, utover høsten og skal videre spilles våren.


I oktober var Jan å se på Cornerteateret i Bergen i rollen som den onde Dorion i musikalen “Marerittet”, denne forestillingen spillte 27.-29. Oktober. Samt medvirket som nissefar i julemusikalen “Julens magi”, før jul og i romjulen.


Desember er fast måned med den anerkjente tradisjonelle forestillingen “Juleevangeliet”, som hadde premiere i 1999 og har gledet mange hjerter og øyne i førjulstiden alle år siden ur premieren. Våren 2017 jobbet Jan med forestillingen “Peer Gynt – god´s choice”, en forestilling av og med Kompani13, og var et samarbeid med Káva, Ungarsk teatergruppe. Dette prosjektet var finansiert av EU midler , premieren var 28.03.2017 i Bergen og spilte i Budapest i april. I mai spilte Jan festspill forestillingen Tréet rundt om i Bergen og Hordaland samt et gjestespill i Polen. Jan hadde et prosjekt under Festspillene i Bergen.


Høsten 2016 turnérte Jan med forestillingen Tréet. Han spilte i desember i Dukkenikkenres årlige "Juleevangeliet" og i julemusikalen "Julens Magi". Høsten startet Kompani13 produksjonen av “Peer Gynt – God´s choice”,


Vår 2016 hadde Jan turnére med Kompani13s forestilling “Potetens parademarsj” samt produserte “Tréet”, en figurteater forestilling for de minste barna bestilt av Festspillene i Bergen og i tillegg arrangerte Familiedag på Siljustøl for festspillene. Han spilte i tre kortfilmer og hadde lysdesign på 4 forskjellige produksjoner. 


  I 2015 var Jan hele høst engasjert på Nordland teater, med figurteaterforestillingen "Ruffen og dragefjellet" i rollen som Ruffen. I desember var han aktuell i Dukkenikkernes "og det skjedde i de dager...".


 Om våren medvirket han i forestillingen Nokon kjem til å komme på Cornerteateret i Bergen regi Sadik Aziz, han var skuespiller i forestillingen Heksestrekar på dukketeaterfestival i Izmir Tyrkia, har hatt workshop med den franske teatergruppen Sans Soucis. Jan hadde ansvar for avvilking av Siljustøl dagen for Festspillene i Bergen.


 Han har spilt i en reklamefilm for DNB regi Martin de Thurah og i kortfilmene Den store smerten regi Nils Johan Nesse og Et tilfeldig liv regi Kristine Rande. Jan har spilt i konsertforestillingen Kryptkonsert i samarbeid med duoen Sagn. Han har også spilt i Potetens parademarsj og Zapp.


 I 2014 spilte Jan i Kompani 13´s produksjon Potetens Parademarsj som ble vist i Den kulturelle skolesekken i Bergen og på Cornerteatret. Forestillingen ble laget i forbindelse med Grunnlovsjubileet. Jan spilte i forestillingen Zapp, et samarbeid med ensemble Traktor og Figurteateret i Nordland, denne forestillingen er blitt til dukkefilm som har premiere mars 2015.


 I 2013 medvirket Jan også bl.a. i Heksestrekar ved Hordaland Teater og Juleevangeliet med Dukkenikkerne. Han hadde ansvaret for en del av uteprogrammet under Festspillene i Bergen, og han medvirket i en utendørs konsertforestilling sammen med Allan Withington i Frankrike. Jan produserte og medvirket i figurteaterforestillingen Svev. 


Jan Holden har tidligere hatt arbeidsstipend fra Statens kunstnerstipend, dette har han brukt til egenutvikling og forprosjektering av forestående prosjekter. Svev, hadde premiere 17. september 2013 og ble vist ved flere scener i Hordaland høsten 2013. 


I 2012 turnérte han og spilte i 4 produksjoner, alle i Norge: Gelsomina, et samarbeid med Karin Stautland, som hadde idé og regi. Heksestrekar, et samarbeid med Hordaland teater, regisert av Trond Birkedal. Månefabler, av Dukkenikkerne, regisert av Nina Bendiksen. Juleevangeliet, av Dukkenikkerne, regisert av Vigdis Ludvigsen.


Holden har tidligere hatt samarbeidsprosjekter med Figurteateret i Nordland med forestillingen Store stemme, regi Geirdis Bjørlo og Preben Faye-Schjøll. Dr. Irrwitzers testamente av Dukkenikkerne, regi Ådne Sekkelsten og Rottefangeren fra Hamlen av Dukkenikkerne, regi Kenneth Dean. Forestillingen GodNatt historier av Dukkenikkerne, regi Ådne Sekkelsten ble spilt under Festspillene i Bergen i 2010. Holden har hatt engasjementer i flere frie scenegrupper og produsert en rekke egne forestillinger.


 

KURS / ARRANGEMENTER

22
Oct

Wakka Wakka

Skuespiller- og danseralliansen har i samarbeide...

29
Oct

Tuning Scores med Lisa Nelson

Skuespiller- og danseralliansen har i samarbeide med...

17
Dec

Førstehjelpskurs TROMSØ (17.12.2018)

FørstehjelpskursSkuespiller- og danseralliansen arrangerer førstehjelpskurset i Tromsø, ...

Forestillinger

16
Oct

Ulla Marie Broch

Passe rampete teater for hele familien. Også for bestemødre, hvis de tør! Georgs bestemor er ...
20
Oct

Marianne Kjærsund

Rut Even if the things happening around you may seem obvious, their effect on your inside is often ...
20
Oct

Tor Ivar Hagen

Nå er regissør Tyra Tønnessen og scenograf Dagny Drage Kleiva endelig tilbake på ...
20
Oct

Mari Haugen Smistad

Ulven er en fargesprakende og eventyrlig musikal for hele familien. Med både geiter, sauer, ...