Tilbake til kunstnerkatalogen
Kontakt
jan.holden(a)me.com 971 65 986
Bio

Høsten 2017 jobber Jan med forestillingen “Den magiske skogen”, som er en videreutviklet versjon av “Treet”. Premiere er satt til 05. September og spilles hele September på DNS. Forestillingen skal turneres senere i høst og til våren 2018.

Jan skal spille forestillingen “Alt og Ingenting”, figurteater som er en tidligere produksjon av Dukkenikkerne, utover høsten og våren.


I oktober er Jan å se på Cornerteateret i Bergen sin scene i musikalen “Marerittet”, denne forestillingen spilles 27.-29. Oktober. Samt i julemusikalen “Julens magi”, før jul og i romjulen.


Desember er fast måned med den anerkjente tradisjonelle forestillingen “Juleevangeliet”, som hadde premiere i 1999 og har gledet mange hjerter og øyne I førjulstiden alle år siden ur premieren.


Våren 2017 jobbet Jan med forestillingen “Peer Gynt – god´s choice”, en forestilling av og med Kompani13, og var et samarbeid med Káva, Ungarsk teatergruppe. Dette prosjektet var finansiert av EU midler , premieren var 28.03.2017 i Bergen og spilte i Budapest i april. I mai spilte Jan festspill forestillingen Tréet rundt om i Bergen og Hordaland samt et gjestespill i Polen. Jan hadde et prosjekt under Festspillene i Bergen.


Høsten 2016 turnérte Jan med forestillingen Tréet. Han spilte i desember i Dukkenikkenres årlige "Juleevangeliet" og i julemusikalen "Julens Magi". Høsten startet Kompani13 produksjonen av “Peer Gynt – God´s choice”,


Vår 2016 hadde Jan turnére med Kompani13s forestilling “Potetens parademarsj” samt produserte “Tréet”, en figurteater forestilling for de minste barna bestilt av Festspillene i Bergen og i tillegg arrangerte Familiedag på Siljustøl for festspillene. Han spilte i tre kortfilmer og hadde lysdesign på 4 forskjellige produksjoner. 


  I 2015 var Jan hele høst engasjert på Nordland teater, med figurteaterforestillingen "Ruffen og dragefjellet" i rollen som Ruffen. I desember var han aktuell i Dukkenikkernes "og det skjedde i de dager...".


 Om våren medvirket han i forestillingen Nokon kjem til å komme på Cornerteateret i Bergen regi Sadik Aziz, han var skuespiller i forestillingen Heksestrekar på dukketeaterfestival i Izmir Tyrkia, har hatt workshop med den franske teatergruppen Sans Soucis. Jan hadde ansvar for avvilking av Siljustøl dagen for Festspillene i Bergen.


 Han har spilt i en reklamefilm for DNB regi Martin de Thurah og i kortfilmene Den store smerten regi Nils Johan Nesse og Et tilfeldig liv regi Kristine Rande. Jan har spilt i konsertforestillingen Kryptkonsert i samarbeid med duoen Sagn. Han har også spilt i Potetens parademarsj og Zapp.


 I 2014 spilte Jan i Kompani 13´s produksjon Potetens Parademarsj som ble vist i Den kulturelle skolesekken i Bergen og på Cornerteatret. Forestillingen ble laget i forbindelse med Grunnlovsjubileet. Jan spilte i forestillingen Zapp, et samarbeid med ensemble Traktor og Figurteateret i Nordland, denne forestillingen er blitt til dukkefilm som har premiere mars 2015.


 I 2013 medvirket Jan også bl.a. i Heksestrekar ved Hordaland Teater og Juleevangeliet med Dukkenikkerne. Han hadde ansvaret for en del av uteprogrammet under Festspillene i Bergen, og han medvirket i en utendørs konsertforestilling sammen med Allan Withington i Frankrike. Jan produserte og medvirket i figurteaterforestillingen Svev. 


Jan Holden har tidligere hatt arbeidsstipend fra Statens kunstnerstipend, dette har han brukt til egenutvikling og forprosjektering av forestående prosjekter. Svev, hadde premiere 17. september 2013 og ble vist ved flere scener i Hordaland høsten 2013. 


I 2012 turnérte han og spilte i 4 produksjoner, alle i Norge: Gelsomina, et samarbeid med Karin Stautland, som hadde idé og regi. Heksestrekar, et samarbeid med Hordaland teater, regisert av Trond Birkedal. Månefabler, av Dukkenikkerne, regisert av Nina Bendiksen. Juleevangeliet, av Dukkenikkerne, regisert av Vigdis Ludvigsen.


Holden har tidligere hatt samarbeidsprosjekter med Figurteateret i Nordland med forestillingen Store stemme, regi Geirdis Bjørlo og Preben Faye-Schjøll. Dr. Irrwitzers testamente av Dukkenikkerne, regi Ådne Sekkelsten og Rottefangeren fra Hamlen av Dukkenikkerne, regi Kenneth Dean. Forestillingen GodNatt historier av Dukkenikkerne, regi Ådne Sekkelsten ble spilt under Festspillene i Bergen i 2010. Holden har hatt engasjementer i flere frie scenegrupper og produsert en rekke egne forestillinger.


 

Forestillinger

22
Nov

Tor Ivar Hagen

Mange i dagens foreldregenerasjon gikk på søndagsskolen da de var barn. En generasjon senere er ...
22
Nov

Karin Stautland

Historien om et mord Episodeteatet på Dns. En ny premierei uken. Nr 1 går nå på kvelden. Kl ...
23
Nov

Håkon Sigernes

Håkon medvirker i Les Misérables på Folketeateret høsten 2017. Regi er ved Per-Olav Sørensen, ...
23
Nov

Kristine Myhre Tunheim

Tobias og dagen det smalt av Rimfrost Teaterensemble Tobias har slått neseblod på Gøran – ...