Tilbake til kunstnerkatalogen
Kontakt
jan.holden(a)me.com 971 65 986
Bio

Våren 2017 er Jan i produksjons periode med forestillingen “Peer Gynt – god´s choice”, en forestilling av og med Kompani13, og er et samarbeid med Káva, Ungarsk teatergruppe. Dette prosjektet har fått EU midler til finansiering av samarbeidet, premieren er satt til 28.03.2017 i Bergen og skal spilles i Budapest i april. I mai skal festspill forestillingen Tréet spilles rundt om i Bergen og Hordaland samt et gjestespill i Polen. Jan skal ha et prosjekt under Festspillene i Bergen.

Høsten 2016 turnérte Jan med forestillingen Tréet. Han spilte i desember i Dukkenikkenres årlige "Juleevangeliet" og i julemusikalen "Julens Magi". Høsten startet Kompani13 produksjonen av “Peer Gynt – God´s choice”,


Vår 2016 hadde Jan turnére med Kompani13s forestilling “Potetens parademarsj” samt produserte “Tréet”, en figurteater forestilling for de minste barna bestilt av Festspillene i Bergen og i tillegg arrangerte Familiedag på Siljustøl for festspillene. Han spilte i tre kortfilmer og hadde lysdesign på 4 forskjellige produksjoner. 


  I 2015 var Jan hele høst engasjert på Nordland teater, med figurteaterforestillingen "Ruffen og dragefjellet" i rollen som Ruffen. I desember var han aktuell i Dukkenikkernes "og det skjedde i de dager...".


 Om våren medvirket han i forestillingen Nokon kjem til å komme på Cornerteateret i Bergen regi Sadik Aziz, han var skuespiller i forestillingen Heksestrekar på dukketeaterfestival i Izmir Tyrkia, har hatt workshop med den franske teatergruppen Sans Soucis. Jan hadde ansvar for avvilking av Siljustøl dagen for Festspillene i Bergen.


 Han har spilt i en reklamefilm for DNB regi Martin de Thurah og i kortfilmene Den store smerten regi Nils Johan Nesse og Et tilfeldig liv regi Kristine Rande. Jan har spilt i konsertforestillingen Kryptkonsert i samarbeid med duoen Sagn. Han har også spilt i Potetens parademarsj og Zapp.


 I 2014 spilte Jan i Kompani 13´s produksjon Potetens Parademarsj som ble vist i Den kulturelle skolesekken i Bergen og på Cornerteatret. Forestillingen ble laget i forbindelse med Grunnlovsjubileet. Jan spilte i forestillingen Zapp, et samarbeid med ensemble Traktor og Figurteateret i Nordland, denne forestillingen er blitt til dukkefilm som har premiere mars 2015.


 I 2013 medvirket Jan også bl.a. i Heksestrekar ved Hordaland Teater og Juleevangeliet med Dukkenikkerne. Han hadde ansvaret for en del av uteprogrammet under Festspillene i Bergen, og han medvirket i en utendørs konsertforestilling sammen med Allan Withington i Frankrike. Jan produserte og medvirket i figurteaterforestillingen Svev. 


Jan Holden har tidligere hatt arbeidsstipend fra Statens kunstnerstipend, dette har han brukt til egenutvikling og forprosjektering av forestående prosjekter. Svev, hadde premiere 17. september 2013 og ble vist ved flere scener i Hordaland høsten 2013. 


I 2012 turnérte han og spilte i 4 produksjoner, alle i Norge: Gelsomina, et samarbeid med Karin Stautland, som hadde idé og regi. Heksestrekar, et samarbeid med Hordaland teater, regisert av Trond Birkedal. Månefabler, av Dukkenikkerne, regisert av Nina Bendiksen. Juleevangeliet, av Dukkenikkerne, regisert av Vigdis Ludvigsen.


Holden har tidligere hatt samarbeidsprosjekter med Figurteateret i Nordland med forestillingen Store stemme, regi Geirdis Bjørlo og Preben Faye-Schjøll. Dr. Irrwitzers testamente av Dukkenikkerne, regi Ådne Sekkelsten og Rottefangeren fra Hamlen av Dukkenikkerne, regi Kenneth Dean. Forestillingen GodNatt historier av Dukkenikkerne, regi Ådne Sekkelsten ble spilt under Festspillene i Bergen i 2010. Holden har hatt engasjementer i flere frie scenegrupper og produsert en rekke egne forestillinger.

KURS / ARRANGEMENTER

02
Oct

Countertechnique Practical Tools Workshop

Skuespiller- og danseralliansen has together withPRODA profesjonell dansetrening invitedNina Wollny...

Forestillinger

22
Sep

Morten Espeland

Velkommen til et fantastisk univers med Mozarts musikk, vakre prinsesser, merkelige skapninger, ...
22
Sep

Sindre Postholm

En Tjener For To Herrer Richard Beans versjon av Goldonis klassiker, er en 60-tallsbonanza av ...
22
Sep

Janne Starup Bønes

Alle gleder seg til det store ballet hos Drømmeprinsen. Men ... alt er ikke som det pleier å ...
22
Sep

Jan Neal Christopher Holden

Hva finnes i et tre? Hva skjer i et tre i løpet av en dag? Fugler, insekter, larver, knopper og ...