Jan Nicolai Wesnes

Danser, Mann, Oslo
Baryton
Engelsk
Generell skuespillerteknikk
Jazzdans
Koreografi
Moderne dans
Musikal showdans
Musikaldans
Nordnorsk
Norsk
Oslo dialekt
Performance
Repertoir
Samtidsdans
Steppdans
Svensk
Sørnorsk dialekt
Østlandsk
Bio
Jan Nicolai Wesnes er utdannet innen dans ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har siden uteksaminering i 2004 vært engasjert i en bred variasjon av produksjoner og kompanier. 

 

I perioden 2004 til 2008 var han tilknyttet Oslo Danse Ensemble og var med i flere produksjoner samt på Norgesturné i regi av Riksteatret. Noen av koreografene han jobbet med i denne perioden var Jo Strømgren, Kjersti Alveberg, Sølvi Edardsen, Alex Magno og Katrine Bølstad.

 

Siden 2009 og frem til i dag har han vært tilknyttet i Jo Strømgren Kompani med forestillingene "A Dance Tribute to the Art of Football" og "A Dance Tribute to Ping Pong". Begge har turnert verden over, han har også gitt workshops i regi av kompaniet for barn og unge og for profesjonelle.

 

Jan Nicolai har jobbet mye innen musikkteater i forskjellige roller. Han har jobbet som musikalartist ved Oslo Nye Teater (West Side Story, Singin´ in the Rain, Guys and Dolls, Chicago, Cabaret), Chinateatern i Stockholm (Book of Mormon), Hålogaland Teater (Cabaret), Bømlo Teater (Evita) og Folketeateret (Mary Poppins). 

 

I 2010 koreograferte han norgespremieren av "Spring Awakening" på Oslo Nye Teater og i 2012 koreograferte han forestillingen "Postkort fra Lillebjørn" ved samme teater.

 

Jan Nicolai har koreografert for NRK, film, 2*entertain, jobbet som regiassistent for Katrine Bølstad og har de senere årene også begynt å undervise i jazzdans ved flere forskjellige skoler.

 

For henvendelser/mer informasjon send gjerne en mail til jnwesnes@outlook.com

Knut Bry
Bilde
2