Janne Brit Rustad

Skuespiller, Kvinne, 44 år, Trondheim
Alt
Fysisk teater
Regi
Trøndersk
Bio

Janne Brit Rustad er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag HiNT/Nord Universitet og har base i Trondheim. Hun er daglig leder i teaterkompaniet Konstellasjonen, som hun startet sammen med fire andre skuespillere i 2010.

Janne Brit har gjennom sitt kunstnerskap hatt fokus på scenekunst for barn og unge, både gjennom arbeid i eget kompaniet og hos andre kompani som Cirka Teater og Teater Fot. De siste 10 årene har hun vært med og produsert og spilt i rundt 14 produksjoner for ulike målgrupper, fra babyteater til voksen ungdom. Hun har også mottatt toåring arbeidsstipend og Trondheim kommunes kulturlegat med fordyping i scenekunst for barn og unge, og utforsking av interaktive dramaturgier, målgruppespesifikt arbeid, scenekunst for barn med spesielle behov og undersøkelser av visuelle utrykk hvor scenografi og kostyme er sentrale medspillere, har blant annet stått i fokus.

Konstellasjonen har gjort seg bemerket gjennom sine fysiske og visuelle forestillinger for barn og unge, og turnerer i inn – og utland, i ulike skolesekker og som gjestespill ved teater. De har blant annet gjestet Den Nationale Scene, Haugesund Teater og Turneteateret, og har turnert i Mumbai, Spania, Frankrike og Polen, og ble i 2014 invitert som Guest of honor på festivalen Fatej i Kamerun. De har også som eneste norske kompani deltatt på Spanias største scenekunstmarked for barn, to år på rad. Deres samarbeid med kostymedesignere og scenografer ved Teateratelier i Trondheim har resultert i oppmerksomhet fra flere hold, og kostymer fra forestillingene "Over stokk og stein" og "Ugler i mosen" deltok på verdensutstillingen for kostymer i Moskva, som eneste norske bidrag i 2015.

I tillegg reiser hun endel med det trondheimsbaserte kompaniet Teater Fot og representerte Norge på ASSITEJ Artistic Gathering i Beijing, Kina i 2018 med babyforestillingen «Spurv». I 2017 var samme forestilling Norges bidrag på ASSITEJ Garthering i Cape Town. 

Høsten 2018 er Janne Brit aktuell ved Teater Ibsen med regi og ny dramatisering sammen med teatersjef Thomas Bye på Jungelboken. Janne Brit jobber også i Sykehusklovnene.

 

 

TIBE Harald Øren
Bilde
7

ARRANGEMENTER

26
Jan

Mari Haugen Smistad

Opp gjennom årene har stilen ofte vært inspirert av nyttårskonserten i Wien med en lokal vri. ...
26
Jan

Mari Haugen Smistad

For 21. gang arrangerer Hommelvik Musikkorps Nyttårskonsert! Dette foregår i Bruket kulturhus ...
28
Jan

Mari Haugen Smistad

Som avslutning på Voi Voi blir det en festkonsert med TSO i Olavshallen. Tema for konserten er en ...
01
Feb

Kristine Myhre Tunheim

TOBIAS OG DAGEN DET SMALT av Jenny Svensson/Rimfrost produksjoner Tobias har slått neseblod på ...
15
Feb

Mari Haugen Smistad

I 1978 ble filmen, som står igjen som en av de store klassikere, spilt inn med John Travolta og ...
28
Feb

Jørn Morstad

Dukketeaterforestilling. Målgruppe fra 3 år og opp.
15
Mar

Karin Stautland

En figurteaterforestilling for de minste Hva skjer når Lille Fifi skal øve til den store ...
04
Apr

Ulf Nilseng

ULF ser på religion og kjønn, og i denne del 2 av en trilogi hvor religion og kjønn er i ...
27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...