Janne Starup Bønes

Skuespiller, Kvinne, 42 år, Lillestrøm
Alt
Amerikansk
Dukkeføring
Engelsk
Figurteater
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Nordnorsk
Oslo dialekt
Regi
Stanislavski
Tekst/manus
Tverrfløyte
Østlandsk
Bio

Janne har vokst opp i Tromsø og Harstad, og inntok østlandet og skuespillerutdanningen ved Nordisk Institutt for Scene og Studio i 2001. Siden har erfaringene hennes fått et vidt spenn. Hun har gjort film, TV serier, teater, musikkvideoer, voicing, dubbing og lydbok, og har også skrevet manus og hatt regi på flere forestillinger.

I 2009 fikk Janne prøve ut et nytt bein å stå på, som dukkespiller på Riksteatret. Det viste seg å ligge latent for henne å gi liv til dukker. Siden da har hun opparbeidet seg mye erfaring som dukkespiller, og er i dag like komfortabel både som skuespiller og dukkespiller. Hun sier selv: ”Jeg elsker å stupe inn i et nytt hode, å rote rundt til jeg finner ut hvem det er som bor inni der, enten det er via meg selv eller en figur.”

Janne har to flytende dialekter, østnorsk og nord-norsk. Hun er god til å forandre stemmen, noe som brukes mye innen dubbing og dukkespill. 

Hun har bl.a medvirket i: Pulverheksa(Riksteatret, regi: Ivar Tindberg), Doktor Proktors Prompepulver (Riksteatret, regi: Morten Joachim, Hedda-nominert for beste barne/ungdomsforestilling), Mammon II (NRK Drama, regi: Pål Jackman), Helt Perfekt (Feelgood, regi: Anne Sewitsky), Bukkene Bruse på Badeland (Oslo Nye Teater, regi: Anne Marit Sæther/Espen Dekko)

På fritiden er Janne aktiv, og fyller den med yoga, klatring, kiting og fjellturer. Hun elsker å lære seg nye ting, og stuper gladelig inn i både fysiske og psykologiske utfordringer. Interessen for atferd og mentale prosesser er stor, og har ført Janne til studier av bl.a relasjonskompetanse og personlighetspsykologi.

Showreel, bilder og lydfiler finner du her:

www.janneboenes.no

 

Foto: Erika Hebbert
Bilde
8