Johanne Fossheim

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Amerikansk
Australsk
Engelsk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Mezzosopran
Nordnorsk
Bio
For tiden spiller Johanne alle kvinnerollene bortsett fra Solveig i "Peer på Pub" - en oppsetning av Peer Gynt som spilles på puber (av og med nytt Ibsen-kompani: https://lerkefugl.no). "En illusjonist vil være misunnelig på hvordan Johanne Fossheim klarer å forvandle seg fra erotisk fristerinne til heslig troll foran øynene på publikum" - Sindre Omenås, Varden (2019). Flere forestillinger spilles i august!

I 2016 fikk Johanne en pris som omtales som prestisjepris i USA ("Best Supporting Actress in a series" av The Maverick Movie Awards) for sin tolkning av en streng danselærer i den quirky nettserien "Made in Mosjøen" av Aleksander Nordaas. Verdens største filmmagasin "Empire" omtaler den svarte humor/fantasy-serien her: 

http://www.empireonline.com/movies/news/new-trailer-made-mosjoen/

Johanne er nordnorsk, fra Mosjøen og klassisk utdannet (Stanislavskij) fra Australia, men har jobbet sjangeroverskridende. Hun bodde "down-under" i tilsammen sju år, behersker flere engelske aksenter og spilte ved flere teatre der. Hennes største styrker: Musikalsk og uredd for å prøve nye ting. Største svakhet: Utålmodig og trenger å utfordres (og føle seg trygg) for å gjøre sitt beste.
I Norge har Johanne spilt hovedroller med språkovergang til både bergensk og trønder og fått gode kritikker (se under). Høsten 2012 kom hun tilbake til Norge for et åremål ved Nordland Teater. Siden har hun jobbet i Norge og i Danmark, bl.a ved Hordaland Teater, Turnéteatret, Nordland Teater, NRK, Teaterhuset Filuren (DK) og Syddjurs Egnsteater (DK).

Anmeldelser (med terningkast 6) med Johanne i hovedrollen ved Hordaland Teater og på Vinterlysfestivalen ved Nordland Teater :

http://hordalandteater.no/rekneprinsen.html
"... Johanne Fossheim gestalter den 12 år gamle gutten (Rekneprinsen) på aldeles nydelig vis. Det er så lett å tro på denne skikkelsen at vi helt glemmer at han tolkes av en kvinne". - Jan Landro, Bergens Tidende (2016).

https://www.ranablad.no/kultur/et-helt-fortryllende-troll/r/1-93-7175274
"... hadde aldri trodd at jeg skulle sitte igjen med fuktige øyne og klump i halsen etter et barneteaterstykke, men det gjorde jeg faktisk da Trine Troll spilte sin siste ukuleletrall og takket for seg. Passer best til barn fra 5 - 10 år står det i programmet, men jeg skal hilse og si at hun fikk lokket fram barnet i en småstressa journalist også.`Skaptroll´er rett og slett en liten perle." - Kristian Rødvand, Rana Blad (Vinterlysfestivalen, 2014).
"Peer på Pub", 2019. Med Martin Karelius Østensen.
Video
4
Bilde
11

ARRANGEMENTER

27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...