Johanne Fossheim

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Amerikansk
Australsk
Engelsk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Mezzosopran
Nordnorsk
Bio
Johanne hadde hovedrollen i filmen "Heim" av Aleksander Nordaas, med premiére på Tromsø Internasjonale Filmfestival januar 2019. Etter forrige samarbeid med Nordaas mottok Johanne en pris som omtales som prestisjepris i USA; "Best Supporting Actress in a series" av The Maverick Movie Awards (2016). Andre vinnere av denne prisen er bl.a Sophia Loren, Robert Redford, Isabella Rosselini og Justin Timberlake. Verdens største filmmagasin "Empire" omtaler den svarte humor / fantasy-serien her: 

http://www.empireonline.com/movies/news/new-trailer-made-mosjoen/

Johanne er nordnorsk, fra Mosjøen og klassisk utdannet (Stanislavskij) fra Australia, men har jobbet mye sjangeroverskridende. Hun bodde "down-under" i tilsammen sju år, behersker flere engelske aksenter svært godt og spilte i flere teaterstykker der. Johannes største styrker er at hun er musikalsk, synger godt og ikke redd for å prøve nye ting. Hennes største svakhet er at hun er utålmodig og trenger både å utfordres, og samtidig føle seg trygg, for å gjøre sitt beste.

I Norge har hun spilt hovedroller med språkovergang til både bergensk og trønder og fått gode kritikker (se under). Høsten 2012 kom Johanne tilbake til Norge for et åremål ved Nordland Teater. Siden har hun jobbet mest i Norge og i Danmark, bl.a med Yesbox Productions, NRK, New Dawn Productions, ved Hordaland Teater, Turnéteatret, Nordland Teater, Teaterhuset Filuren og Syddjurs Egnsteater. Studier av meisnerteknikken ved William Esper Studio i New York har inspirert henne og endret måten hun jobber på. Denne teknikken har gjort henne friere som skuespiller, føler hun.

Et par anmeldelser (begge med terningkast 6) med Johanne i hovedrollen ved Hordaland Teater og Vinterlysfestivalen på Nordland Teater :

http://hordalandteater.no/rekneprinsen.html
"... Johanne Fossheim gestalter den 12 år gamle gutten (Rekneprinsen) på aldeles nydelig vis. Det er så lett å tro på denne skikkelsen at vi helt glemmer at han tolkes av en kvinne". - Jan Landro, Bergens Tidende (2016).

https://www.ranablad.no/kultur/et-helt-fortryllende-troll/r/1-93-7175274
"... hadde aldri trodd at jeg skulle sitte igjen med fuktige øyne og klump i halsen etter et barneteaterstykke, men det gjorde jeg faktisk da Trine Troll spilte sin siste ukuleletrall og takket for seg. Passer best til barn fra 5 - 10 år står det i programmet, men jeg skal hilse og si at hun fikk lokket fram barnet i en småstressa journalist også.`Skaptroll´er rett og slett en liten perle." - Kristian Rødvand, Rana Blad (Vinterlysfestivalen, 2014).
"Fuglane", Nordland Teater 2019. Med Rune Løding.
Video
4
Bilde
12

ARRANGEMENTER

27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...