Tilbake til kunstnerkatalogen
Kontakt
jonas.delerud@gmail.com 97183502
Bio

Jonas Delerud er utdannet skuespiller fra BA Teaterproduksjon og skuespillerfag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (NORD universitetet) der han ble uteksaminert våren 2008. 


Jonas kommer opprinnelig fra Kongsvinger, men er nå bosatt i Tromsø.


Som skuespiller har Jonas bl.a vært tilknyttet Hedmark Teater, Hålogaland Teater, Teatret Vårt og Rimfrost Produksjoner.


Delerud har ved siden av skuespilleryrket også jobbet som dramatiker og regissør. Han var dramatiker for stykket «Vinteropplag» ved Teater i Glåmdal og regisserte forestillingen «Ildsjel» av Rimfrost Produksjoner og «Anna og Alfred» av Tromsø Byteater.


Jonas spilte rollen som "Tobias" i "Tobias og dagen det smalt" produsert av Rimfrost Produksjoner/Hålogaland Teater i 2018. Forestillingen vant Heddaprisen 2018 for "beste barneforestilling"


Jonas spilte også rollen som "Hamlet" i "Hamlets pappa er et spøkelse" produsert av Teatret Vårt. Denne forestillingen ble Heddanominert i samme kategori året før i 2017.Det som motiverer Jonas i sitt virke som skuespiller er muligheten til å få fortelle historier som belyser samfunnet vi lever i idag. Historier som betyr noe. Historier som viser menneskets kompleksitet, samfunnets utfordringer og gleder. 


Jonas trives i alle typer sjangre/formspråk og behersker både naturalistisk spill og en mer ekspresjonistisk spillestil. Scenekunst for barn og unge er noe han har arbeidet mye med og som ligger hans hjerte nært. Og lage scenekunst for barn med høy kunstnerisk kvalitet er noe av det viktigste vi kan beskjeftige oss med.


Jonas sin målsetting for videre arbeid er å fortsette arbeidet med å etablere seg som en allsidig skuespiller i alle sjangre. I tiden fremover vil han b.l.a medvirke i produksjoner ved Hålogaland Teater, Teatret Vårt og Rimfrost produksjoner, samt prøve å etablere seg innen norsk film / tv.


Utdanning
Teaterproduksjon og skuespillerfag BA-grad Høgskolen i Nord-Trøndelag, Hint 2005 2008

KURS / ARRANGEMENTER

17
Nov
17
Dec

Førstehjelpskurs TROMSØ (17.12.2018)

FørstehjelpskursSkuespiller- og danseralliansen arrangerer førstehjelpskurset i Tromsø, ...

Forestillinger

15
Nov

Jonas Delerud

Ebenezer Scrooge hater jula og alt den fører med seg. Men når julaften kommer blir Scrooge ...
15
Nov

Ulla Marie Broch

Passe rampete teater for hele familien. Også for bestemødre, hvis de tør! Georgs bestemor er ...
17
Nov

Orfee Schuijt

With unannounced, Heine Avdal & Yukiko Shinozaki focus on the way focus shifts when appearances ...
26
Nov

Ingeleiv Berstad

Somatøs samling er et kroppslig tankeeksperiment. Med utgangspunkt i sin egen kropp og ...