Jonas Delerud

Skuespiller, Mann, 37 år, Tromsø
Baryton
Bass
Engelsk
Fysisk teater
Lecoq
Nordnorsk
Oslo dialekt
Regi
Stanislavski
Svensk
Tekst/manus
Trøndersk
Østlandsk
Bio

Jonas Delerud er utdannet skuespiller fra BA Teaterproduksjon og skuespillerfag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (NORD universitetet) der han ble uteksaminert våren 2008. 

Jonas kommer opprinnelig fra Kongsvinger, men er nå bosatt i Tromsø.

Som skuespiller har Jonas bl.a vært tilknyttet Hedmark Teater, Hålogaland Teater, Teatret Vårt og Rimfrost Produksjoner.

Delerud har ved siden av skuespilleryrket også jobbet som dramatiker og regissør. Han var dramatiker for stykket «Vinteropplag» ved Teater i Glåmdal og regisserte forestillingen «Ildsjel» av Rimfrost Produksjoner og «Anna og Alfred» av Tromsø Byteater.

Jonas spilte rollen som "Tobias" i "Tobias og dagen det smalt" produsert av Rimfrost Produksjoner/Hålogaland Teater i 2018. Forestillingen vant Heddaprisen 2018 for "beste barneforestilling"

Jonas spilte også rollen som "Hamlet" i "Hamlets pappa er et spøkelse" produsert av Teatret Vårt. Denne forestillingen ble Heddanominert i samme kategori året før i 2017.

I 2019 har Jonas spilt karakteren Snublerud i den populære NRK Super-serien "Planetpatruljen".

Det som motiverer Jonas i sitt virke som skuespiller er muligheten til å få fortelle historier som belyser samfunnet vi lever i idag. Historier som betyr noe. Historier som viser menneskets kompleksitet, samfunnets utfordringer og gleder. 
Jonas trives i alle typer sjangre/formspråk og behersker både naturalistisk spill og en mer ekspresjonistisk spillestil. Scenekunst for barn og unge er noe han har arbeidet mye med og som ligger hans hjerte nært. Og lage scenekunst for barn med høy kunstnerisk kvalitet er noe av det viktigste vi kan beskjeftige oss med.
Jonas sin målsetting for videre arbeid er å fortsette arbeidet med å etablere seg som en allsidig skuespiller i alle sjangre.

For øyeblikket spiller Jonas inn en ny sesong av NRK-serien "Planetpatruljen" og han blir etterhvert å se i tv-serien "Outlier".
Marius Fiskum
Bilde
7