Kai Kenneth Hanson

Skuespiller, Mann, Oslo
Bio
I høst jobber Kai Kenneth med å utvikle prosjektet Naiv.Super. som han skal produsere i samarbeid med Brageteatret, våren 2018. Han har også spilt i spillefilmen Gjengangere. 
Våren 2016 reiser Kai Kenneth til Sogn og Fjordane Teater for å spille Gregers i Villanden.
Høsten 2015 spilte han i forestillingen Romeo og Julie på Brageteatret. Han spilte også i den nedelanske spillefilmen Seaside Walking. Vinteren 2015 befant Kai Kenneth seg i Cape Town hvor han jobbet frilans med film og tv. Derfra skriv han også på et eget prosjekt og skrev søknader, samt reserch til et annet. Sommeren spilte han i Kaptein Sabeltann. 
Vinteren 2015 befant Kai Kenneth seg i Cape Town hvor han jobbet frilans med film og tv. Derfra skriv han også på et eget prosjekt og skrev søknader til et annet, samt reserch til et annet
Høst 2014 er han aktuell i forestillingen Liv du Lyver ved Akershus Teater. Tidligere i år har han spilt forestillingene Over Grensen og Litt Stille Før Stormen på Brageteatret. I 2013 var han ute på tur med Riksteatrets forestilling Doktor Proktor, som ble Hedda-nominert for beste barneforestilling.
Kai Kenneth Hanson gikk ut fra GITIS (Det Statlige Russiske Akademi For Scenekunst) i 2005 og gikk rett over i en rekke produksjoner ved Hålogaland Teater. Etter to år i Tromsø dro Kai Kenneth videre til København og jobbet med produksjonen TAPE på Kruttønnen. Videre i Norge har Kai Kenneth jobbet ved Nationaltheatret, Oslo Nye, Det Norske Teatret, Agder teater, og Østfold Teater, samt medvirket i diverse film, kortfilm og tv-produksjoner.
I perioden 2012 – 2013 jobbet Kai Kenneth i Cape Town på prosjektet Help I am Free! som kunstnerisk leder. Help I am Free! er et rehabiliteringsprogram for innsatte i Pollsmoor Prison. Prosjektet er et samarbeid mellom Vardeteatret, UD, Fredskorpset , Polsmoor Prison og Cape Towns store teater; ArtsCape. Dette prosjektet var svært givende både kunstnerisk og sett fra et humanitært ståsted og har inspirert Kai Kenneth til å jobbe videre med kunstneriske prosjekter knyttet til hans opplevelser i Cape Town. Dette har han også mottatt stipend fra FFUK for å utvikle, noe han nå jobber på parallelt med andre prosjekter.
I 2009 bestemte Kai Kenneth seg for å ta mer utdannelse og tok 4.året (påbygging) ved KHIO. Etter året på KHIO har Kai Kenneth jobbet ved bla Riksteatret, Brageteatret, Akershus teater og et samarbeidsprosjekt mellom Trøndelag teater og Pontenegrinerne. Han har også medvirket i Kampen for Tilværelsen(NRK), Øyenvitnet (NRK) og filmen Høvdinger (Assanti Film 2015).
I 2009 spilte han i kortfilmen Brukerstøtte og Kai Kenneth vant pris for beste rolleprestasjon ved MAS internasjonale filmfestival i Barcelona 2010. Denne filmen vant også Filmpolitiets kortfilmpris 2009.
For hele tiden å utvikle seg videre som scenekunstner oppsøker Kai Kenneth jevnlig workshops. Han har bla deltatt på workshops med Ivana Chubbuck og har mottatt stipend fra Statens Kunstnerstipend til videre utdanning ved Chubbuck studio i LA. En annen inspirator for Kai Kenneth er instruktøren Lenard Petit som han har jobbet med innen Michael Chekov-teknikk. I tillegg til sin teaterutdannelse har Kai Kenneth også ett år fra Bårdar og har erfaring med musikalsjangeren, han har bla medvirket i Kaptein Sabeltann-forestillingene i Kristiansand sommerstid i rollen som Pelle og Pysa de siste 10 årene.
Molly Pan
Bilde
5