Karin Stautland

Skuespiller, Kvinne, Bergen
Drama
Dukkeføring
Engelsk
Figurteater
Fransk
Generell skuespillerteknikk
Klovn
Oslo dialekt
Produsent
Regi
Scenografi
Sopran
Stanislavski
Tekst/manus
Vestlandsk
Bio
Etter premieren på "Det mystiske pianoet" i slutten av septemb ,skal vi nå spille figurteaterforestillingen  på kultursaler ,Barnas Kulturhus Bergen og for Dks   I april begynner jeg på Teateret Vårt/Ålesund teater med forestillingen "Snødronningen".Den har premiere okt-2019  Karin jobber som sykehusklovn i Bergen og Haugesund .Hun turnerer med figurteaterforestillingen " "Issun Boshi et japansk folkeventyr om en veldig liten samurai . "Videre er hun klar med ny figurteaterforestilling med premiere i slutten av sept -18 på Cornerteateret i Bergen ." Det mystiske pianoet" i desember var hun tilknyttet Dns for en periode.   I april -18 var hun på Healthcare clowning international meeting in Vienna ,Austria.
Karin jobber for tiden på Teater Ibsen med "Hedda Gabler". Premiere 29. august. I mai deltok Karin på 1 ukes klovneworkshop i Italia i et nonnekloster. En stor opplevelse og masse ny lærdom sammen med 12 klovner fra Europa og Usa. Ved siden av å forberede ny figurteaterforestilling for barn, sykehusklovner Karin mye både i Bergen og Oslo.I november spiller hun på Barnas Kulturhus i Bergen 5 forestillinger av forestillingen " Issun Boshi et folkeventyr om en veldig liten samurai"
i januar spilte "Klovnen Klem" på juletrefest og på kulturhus i Bergen -Vi har og turne´med " Issun Boshi"til Haugesund og spilling i Bergen .siste uken av mai blir det igjen en runde for Dks- Bergen . I mai skal jeg 1 uke til Italia på klovnekurs- Jeg klovner for sykehusklovnene fast i Bergen/Haugesund og der det trengs ellers i landet-
Karin hadde premiere med forestillingen " Issun Boshi et japansk folkeeventyr om en veldig liten samurai" på Cornerteatret i Bergen 22.april 2016 kl 17.00. Det er en forestilling for alle aldre. Denne forestillingen skal spille i Den kulturelle skolesekken i 2017 og 2018.
Med en autentisk japansk ramme om eventyret, levende musikkk piano/clavichord på scenen og dukke . En magisk spennende og poetisk reise. Regi/ide´og marionette av Karin.
1 april Barnas hus i Bergen har Karin premiere på forestillingen " Klovnen Klem møter dukken Bella balerina" En forestilling for barn om en ensom klovn som finner en levende dukke - Dukken blir spilt av et barn på 9 år.
Levende pianomusikk på scenen- Hvordan kan dukken og klovnen bli venner - kan de gjøre noe sammen?
Karin arbeider 2016 som sykehusklovn ved Haukeland Universitetssykehus og Haugesund sykehus, som en av fem Vestlandsklovner iBergen.Ansatt hos    Sykehusklovnene.no
18 novb var jeg på International marionettefestival i Toulouse,Frankrike .Der var jeg  med på en impro-aften med dukker   - Jeg skal også lage min egen marionette i atelieet til "Le Clan des Songes" hos Marina Montefusco

Januar -16 spilte jeg  "Små døde dyr" for Hordaland teater - i Bergen og på turne´
Vimeo tilgjenngelig - tiser fra fransk og norsk Nina Grieg forest ,og Gelsomina av F.Fellinin   Begge med Karin i hovedrollen
Etter 40 år som skuespiller i institusjonsteatre i Norge ved Rogaland Teater, Den Nationale Scene med fler, er jeg nå frilanser i Bergen. 
2012 startet jeg mitt eget kompani Kaja Productions .
første forestilling laget vi febr 2012  på Chagall i Bergen    " Gelsomina"  bygget på F.Fellinis film La Strada
Juni 2015 spilte vi  "Nina en stor liten kvinne- på turne´i Frankrike med 5 forestillinger i Aix-en- Provance .
Jeg hadde  oversatt forestillingen til fransk og spiller den på fransk i samarbeid med den franske skuespillerinnen Isabelle Astier  og mitt kompani Kaja Productions. "Rendez-vous chez Nina Grieg"
I mars -15 spilte  hun i forestillingen "Nina Grieg en stor liten kvinne",  Karin har skrevet og produsert forestillingen og spiller selv Nina Grieg. Forestillingen ble spilt  for Den kulturelle skolesekken i Bergen i Villaen på Troldhaugen.
Karin er skuespiller i TV 2 drama Frikjent med premiere i 2015.
I mai 2015 er Karin engasjert av Hordaland teater med forestillingen "Små døde dyr."
Tidligere har hun  også produsert forestillingen "Gelsomina" bygget på filmen La Strada, av F. Fellini.Forestillingen har hun bearbeidet og oversatt fra fransk.
Karin har medvirket i en rekke filmer og radioteater, hun har hatt manus og regi på to familieforestillinger for Bergen filharmoniske orkester og hun har vært skuespiller ved Theatre Pertuis, Aix en Provence, Frankrike, hvor hun også spilte på Theaterfestivalen i Avignon.
Bilde
18

ARRANGEMENTER

13
Dec

Tor Ivar Hagen

Operafabelen om Funiculì og Funiculà er en morsom og uhøytidelig forestilling inspirert av ...
26
Jan

Mari Haugen Smistad

Opp gjennom årene har stilen ofte vært inspirert av nyttårskonserten i Wien med en lokal vri. ...
26
Jan

Mari Haugen Smistad

For 21. gang arrangerer Hommelvik Musikkorps Nyttårskonsert! Dette foregår i Bruket kulturhus ...
28
Jan

Mari Haugen Smistad

Som avslutning på Voi Voi blir det en festkonsert med TSO i Olavshallen. Tema for konserten er en ...
01
Feb

Kristine Myhre Tunheim

TOBIAS OG DAGEN DET SMALT av Jenny Svensson/Rimfrost produksjoner Tobias har slått neseblod på ...
15
Feb

Mari Haugen Smistad

I 1978 ble filmen, som står igjen som en av de store klassikere, spilt inn med John Travolta og ...
21
Feb

Kjærsti Odden Skjeldal

Ei musikalsk vestlandskrønike, del 2: 1975 – 1985 Etter fulle hus med HEIM 1 og ein suksess ...
28
Feb

Jørn Morstad

Dukketeaterforestilling. Målgruppe fra 3 år og opp.
15
Mar

Karin Stautland

En figurteaterforestilling for de minste Hva skjer når Lille Fifi skal øve til den store ...
04
Apr

Ulf Nilseng

ULF ser på religion og kjønn, og i denne del 2 av en trilogi hvor religion og kjønn er i ...