Kristina Søetorp Wallace

Danser, Kvinne, Spikkestad
Akustisk gitar
Amerikansk
Blokkfløyte
Dansk
Engelsk
Fysisk teater
Hip Hop
Hiphop
Improvisasjon
Jazzdans
Kokosnøtter
Koreografi
Melodica
Mezzosopran
Moderne dans
Nesefløyte
Nordnorsk
Oslo dialekt
Performance
Produsent
Repertoir
Samtidsdans
Selskapsdans
Strupesang
Svensk
Sørnorsk dialekt
Trekkspill
Trøndersk
Vestlandsk
Xylofon
Østlandsk
Bio

Kristina Søetorp Wallace jobber som danser og koreograf i ulike samarbeid med base i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo, avdeling moderne dans og samtidsdans.                  


Th'Line etablerte hun i 2006 sammen med Ida Wigdel. Deres nyeste forestilling "Anonymousse" hadde premiere februar 2020 (http://www.scenekunst.no/sak/obskurt-og-vidunderlig/) Forestillingen "Steelo & Th'Future" turnerte i 2019 til festivalene Manila Fringe, Multiplié, Vårscenefest, Sånafest, Meteor, Musikkteaterfestivalen, Sorialab, Kloden i Sentrum og Dansefestival Barents. Kompaniet har også laget forestillingene "Shake a Tower" og "Near Far Wherever You Are" på Dansens Hus, "Trynet Ditt" på utestedet Kulturhuset, samt "Meg, Meg og Meg" for ungdom (Scenekunstbrukets repertoar) som har turnert i DKS. Th'Line koreografer i tillegg teaterproduksjoner, lager dansefilmer og holder workshops. 

Les mer om Th'Line på www.thline.no

Kristina har danset for flere kjente koreografer og med norske kompanier som Zero Visibility Corp, Wee kompani, Therese Markhus, Kreutzerkompani, Impure Company, Kompani Valiente og Dans Design i ulike produksjoner. Hun har også erfaring fra teater og jobbet som fysisk skuespiller for Brageteatret, Sogn og Fjordane Teater og Rogaland Teater samt turnert produksjonene «Jordjenta» av Berstad/Wigdel/Helgebostad og «Me Too» av Kristin Helgebostad og Laura Marie Rueslåtten, for et nasjonalt og internasjonalt publikum.   

Undervist på Khio avdeling Teaterhøyskolen i Bevegelse, og i ulike danseteknikker, improvisasjon samt yoga på danselinjen på Rønningen Folkehøyskole.

Ble tildelt statens arbeidsstipend for unge, nyetablerte kunstnere 2010 og 2011, og statens diversestipend i 2009 og 2014. Hun har mottatt reise- og etterutdanningsstipend fra FFUK i 2015. Kristina sitter i fagutvalget for Norsk Scenekunstbruk 2018-2021. 

Kristina har vært ansatt i Danser og skuespilleralliansen siden mai 2017.

Erik BErg