Tilbake til kunstnerkatalogen
Kontakt
kristina.so@gmail.com 92866886
Bio

Kristina er aktuell i kompaniet hun og Ida Wigdel driver - Th'Line - som utøver og koreograf i forestillingen 'Anonymousse' med urpremiere 11. -14. mai på Dansens Hus. 
Th'Line viser også installasjonen KJETIL 20. april og turnerer duettstykket "Meg, Meg & Meg" i Rotterdam under festivalen Motel Mosaique den 21. april 2018. Stykket hadde først premiere på Ravnedans Festival juli 2017, ble tatt opp i Scenekunstbrukets repertoar, og spilte under Showbox på BlackBox Teater 2017. 


"Meg, Meg og Meg" er også en av forestillingene som ble valgt til å spille under Heddadagene på Kloden den 13. juni. Kloden er en ny scene for barn og unge.


Mer om Th'Line kan du se her: www.thline.no 


Kristina er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo 2006 med en BA i samtidsdans. Hun har bl.a danset for kjente norske kompanier og koreografer som Zero Visibility Corp - Ina Christel Johannessen, Wee kompani - Francesco Scavetta, Therese Markhus, Kreutzerkompani - Eva Cecilie Richardsen og Dans Design. Jobbet som fysisk skuespiller/danser for Brageteatret, Sogn og Fjordane Teater og Rogaland Teater. Kristina har turnert 'Jordjenta' av Berstad/Wigdel/Helgebostad og 'Me Too' av Kristin Helgebostad og Laura Marie Rueslåtten i Norge og utland. Kristina er meddriver, koreograf og utøver i kompaniet Th'Line sammen med sin kollega Ida Wigdel og har drevet virksomhet siden 2006. 

 

Hun underviser, veileder og koreograferer også utenom å utøve som danser.

Underviser i yoga, samtidsdans, improvisasjon/kreative fag og veileder koreografi. Hun har undervist bevegelse på Khio avd Teater, på danselinjen Rønningen Folkehøyskole og ved Sporty Trening.

Ble tildelt statens diversestipend i 2009 og 2014, og statens arbeidsstipend for unge, nyetablerte kunstnere 2010 og 2011. Reise- og etterutdanningsstipend fra FFUK 2015. Vært ansatt i Danser og skuespilleralliansen siden mai 2017.

Utdanning
Moderne/samtidsdans BA-grad Kunsthøyskolen i Oslo 2003 2006

KURS / ARRANGEMENTER

23
Apr

Acro Yoga workshop med drop in

After last years well received workshop in Acro Yoga, we are delighted to announce that Laura Rae Bernasconi(US)...

Forestillinger

23
Apr

Ida Gudbrandsen

Flytende landskap er en serie uannonserte dansekunst-hendelser som vil foregå i ulike offentlig ...
23
Apr

Jan Neal Christopher Holden

Bli med inn i en fantastisk verden fylt med allslags skapninger, morsomme lyder og skiftende ...
26
Apr

Matias Rønningen

To verk av Nasjonalballettens huskoreograf Jo Strømgren står på programmet. I det ene skal vi ...
27
Apr

Suzie Rebecca Davies

Vi er et resultat av vår historie og vår historie definerer hvem vi er. Kroppene våre påvirkes ...