Kristine Myhre Tunheim

Skuespiller, Kvinne, 37 år, Tromsø
Dramaturgi
Engelsk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Kaudervelsk
Klovn
Lecoq
Mezzosopran
Nordnorsk
Norsk
Produsent
Regi
Tekst/manus
Trøndersk
Østlandsk
Bio

Kristine Myhre Tunheim (f. 1985) er en allsidig skuespiller fra Sørreisa. Hun er utdannet ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) og har base i Tromsø. Tunheim er styrelder og kunstnerisk leder i teaterkompaniet Rimfrost produksjoner som ble etablert i 2009. Her har hun har medvirket som skuespiller, produsent og konseptutvikler i en hel rekke produksjoner. Her fremheves produksjonen «Tobias og dagen det smalt», som førte til en Heddapris i 2018. Ta gjerne en kikk på kompaniets hjemmesider her www.rimfrostproduksjoner.no.

 Tunheim jobber med tematisk drevne prosjekter, som dokumentarisk teater og scenekunst for barn og unge. Tunheim er i sitt ess når hun medvirker i gode kunstopplevelser, som igjen kan være utgangspunkt for debatt og kritisk blikk på samtida.

 Som skuespiller har Tunheim medvirket i flere produksjoner ved Hålogaland Teater, blant annet forestillingen «Den sommeren pappa ble homo» som vant Heddapris for beste barne- og ungdomsforestilling i 2015. Hun har også ved ulike anledninger samarbeidet med Barneteatret Vårt i Ålesund. I det frie feltet har hun blant annet samarbeidet med Ferske Scener og Johnsen & Johnsen produksjoner, og jobber som sykehusklovn i Tromsø.

 Tunheim mottok i 2020 to-årig arbeidsstipend for yngre, nyutdannede kunstnere fra Statens Kunstnerstipend. Dette stipendet mottok hun også i 2017, og i 2016 mottok hun Ungkunststipendet fra Festspillene i Nord-Norge. Hun sitter også i valgkomitéen for RadArt. Kristine Myhre Tunheim har vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen siden mai 2017.

 Du kan enkelt ta kontakt gjennom å sende en e-post eller via facebook og intagram.

Signe Fuglested Luksengard
Video
2
Bilde
12