Kristine Myhre Tunheim

Skuespiller, Kvinne, 34 år, Tromsø
Dramaturgi
Engelsk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Kaudervelsk
Klovn
Lecoq
Mezzosopran
Nordnorsk
Norsk
Produsent
Regi
Tekst/manus
Trøndersk
Østlandsk
Bio

Kristine Myhre Tunheim (f. 1985) er en allsidig skuespiller fra Sørreisa. Hun er utdannet ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) og har base i Tromsø. Tunheim er kunstnerisk leder og en av initiativtakerne til teaterkompaniet Rimfrost produksjoner som ble etablert i 2009. Hun har medvirket som skuespiller, produsent og konseptutvikler i tilsammen 13 produksjoner. Her fremheves samproduksjonen «Tobias og dagen det smalt», som førte til en Heddapris i 2018. Ta gjerne en kikk på kompaniets hjemmesider her www.rimfrostproduksjoner.no.

 Tunheim jobber med tematisk drevne prosjekter, som dokumentarisk teater og scenekunst for barn og unge. Tunheim er i sitt ess, når hun kan medvirke til gode kunstopplevelser som gir utgangspunkt for debatt og oppfordrer til kritisk blikk på samtida.

 Som skuespiller har Tunheim medvirket i flere produksjoner ved Hålogaland Teater, blant annet forestillingen «Den sommeren pappa ble homo» som vant Heddapris for beste barne- og ungdomsforestilling i 2015. Hun har også ved ulike anledninger samarbeidet med Barneteatret Vårt i Ålesund. I det frie feltet har hun til nå hovedsakelig samarbeidet med Ferske Scener og Johnsen & Johnsen produksjoner, og hun har også nylig startet arbeid som sykehusklovn i Tromsø.

 Tunheim mottok Statens arbeidsstipend for yngre, nyutdannede kunstnere i 2017., og Ungkunststipendet fra Festspillene i Nord-Norge i 2016. Hun sitter også i programrådet for Vårscenefest – Tromsø scenekunstfestival. Kristine Myhre Tunheim har vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen siden mai 2017.

 Du kan enkelt ta kontakt gjennom å sende en e-post eller via facebook.

Tobias og dagen det smalt FOTO Marius Fiskum
Video
1
Bilde
13