Lars Jacob Holm

Danser, Mann, 53 år, Oslo
Baryton
Engelsk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Jazzdans
Koreografi
Moderne dans
Musikal showdans
Musikaldans
Norsk
Oslo dialekt
Performance
Samtidsdans
Steppdans
Østlandsk
Bio

Lars Jacob Holm er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole. Han har i 25 år medvirket i en lang rekke teater- og musikalforestillinger landet rundt, og han har vært tilknyttet Oslo Danse Ensemble og samtidsdanskompaniet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt. 

Han har bl.a. spilt Bagheera i Jungelboka ved Det Norske Teatret, Munkustrap i Cats på Chat Noir, vært koreograf for to uroppførelser ved Den Norske Opera, og spilt Dr. Rank i Et dukkehjem, et gjestespill i samarbeid med Jin Xing Dance Theatre ved Capital Theatre i Bejiing.

De seneste årene har Lars Jacob bl.a. hatt koreografi og medvirket i Cabaret, Nordland Teater, vært koreograf for Kongen Dør, Nationaltheatret og spilt i Kiss Me Kate ved Operaen i Kristiansund. Høsten 2018 spilte han Ole Elveplassen og aksjemegler Zolen i Bør Børson, Teater Innlandet. Våren og høsten 2019 arbeider han med samtidsdansforestillingen Brothermaking, del 2 i triologien Ulf Goes Religious med kompaniet Ulf (Ulf Nilseng). Senhøstes skal Lars Jacob på turné med Ingrid Bjørnov og forestillingen Steinway To Heaven. 

Film: Even i" Som du ser meg", regi - Dag Johan Haugerud

Lars Jacob Holm er tidligere tildelt Statens Arbeidsstipend for yngre kunstnere - 3 år og er ansatt i Skuespiller- og danseralliansen.   

Erika Hebber