Engelsk
Fransk
Improvisasjon
Koreografi
Moderne dans
Oslo dialekt
Performance
Repertoir
Samtidsdans
Østlandsk
Bio
 2018 har vært et innholdsrikt år så langt.. har turnert med zero Visibility"Frozen Songs", deretter gjorde jeg en produksjon med sanger Anja Garbarek/Jo strømgren kompani til festspillene i Bergen, som også nettopp har spilt på Operaen i Oslo! Holder også på med et nytt prosjekt med Zero Visibility Corp. som vil ha premiere på Dansens Hus i November... Høsten 2017 Er det premierie på "Frozen Songs" av Zero Visibility på Hålogaland Teater(7.sept.) Forestillingen spilles også under Codafestivalen i Oslo. Deretter en liten turne til Hammerfest og Kungsbacka(Sverige). Islutten av Nov. underviser jeg i scenisk formidling på Khio. Våren 2017 startes opp med undervisning ved Kunsthøgskolen i Oslo, etterfulgt av  en tre uker lang turne i Tyskland og Sveits med stykket "Piano Piano( Ina C. Johannessen, Kenneth Kvarnstrøm, Ørjan Andersson).Lenger ut på våren blir det residensperiode i Paris for en ny forestilling med Zero Visibility Corp.( Frozen Songs), som har premierer i Sept.Først ut denne høsten for Line er urpremiere på stykket "Future" av Zero Visibility Corp. Forestillingen spilles på Dansens Hus i Oslo 1-4 sept. Deretter blir det undervisning for 3. årsstudenter på Khio i koreografiske fag! I slutten av Nov. skal forestillingen "The Guest" (Zero Visibility) gjestespille med 5 forestillinger i Paris!

Våren 2016 underviste Line scenisk formidling på kunsthøgskolen. I mai gjestespilte hun med forestillingen "it's only a rehearsal"på Hessisches Staatstheater Wiesbaden i Tyskland, og deretter startet hun å jobbe på en ny produksjon med Zero Visibility som har premierer på Dansens Hus Oslo 1. sept.

2015 var Line ut på turne med forestillingen"The Guest" av Zero Visibility til Molde og Trondheim. I tillegg skal hun innstudere elever ved Kunsthøgskolen til høstforestillingen.Våren 2015 er Line aktuell i ett nordisk samarbeidsprosjekt, "Piano Piano",  som har premiere i Stockholm 20. mars.
Line danset høsten 2014 i forestillingen It's only a rehearsal som hun danser på Sadler's Wells i London i november. Koreografien er av av Ina Christel Johannessen/zero visibility corp.
Line var høsten 2014 i prøvefase for zero visibility corps nye forestilling The Guest som hadde premiere i 2015. Våren 2014 danset Line bl.a. i forestillingen TERRA 0 MOTEL med zero visbility.corp som hadde urpremiere på Dansens Hus 30. januar. 10.-13. februar 2014 danset Line i (im)possible som ble vist på Dansens Hus for skoleelever i Oslo. I februar var Line også på turné i Aust Agder fylke med filmen Naboen av Jo Strømgren.
Line Tørmoen er utdannet ved Statens Balletthøgskole med avgangsår 1993. Tørmoen jobbet i Carte Blanche fra 1993-2000 med koreografer som Ina C. Johannessen, Jo Strømgren, Ørjan Andersson, Jens Østberg, Mats Ek, Itsik Galeli, Cristina Caprioli, og Rui Horta.
Fra 2000 har hun jobbet frilans, i hovedsak for zero visibility corp. i 14 produksjoner, hvor hun blant annet har danset i duetten It's only a reherarsal vist 130 ganger i Europa, Australia, USA og med Riksteatret i hele Norge. De siste årene har Line medvirket i Now She Knows, (im)possible, Leave.Two.House, og AGAIN, koreografi Ina Christel Johannessen i zero visibility corp. Flere av produksjonene er spilt i land som Mexico, Italia, Frankrike, Belgia, Sverige og Norge.
I 2013 medvirket Line i flere gjestespill med zero visibility corp. med forestillingene (im)possible og Leave.Two.House vist i flere land, og AGAIN. som ble vist under CODA festivalen.
Line reiste høsten 2013 med filmen Naboen av Jo Strømgren på turné i Aust Agder fylke i den kulturelle skolesekken. Line Tørmoen har også arbeidet med koreografene Francois Verret og Kubilai Khan Investigation med lange produksjonsperioder i kollektiv i andre land. Forestillingene Sans Retour og Mecanica Popularer spilt i flere land i Europa inkludert Frankrike.
Line har jobbet med Jo Strømgren i filmproduksjonen Naboen som er vist på NRK, og på dansefilmfestivaler i Tyskland, Russland og Finland. Filmen har mottatt prisen, Rose d'Or i Luzern, Sveits.
Line Tørmoen mottok Rolf Gammlengs danserpris i 2007 utdelt av Fond for utøvende kunstnere.
Her kan du lese anmeldelse av "...it's only a rehearsal" med Line Tørmoen på Sadler's Wells i november 2014.
Antero Hein
Video
4
Bilde
1