Liv Hanne Haugen

Danser, Kvinne, Tromsø
Bio
Som danser og scenekunstutøver, har hun lang erfaring fra det internasjonale dansemiljøet, bl.a. m. Wim Vandekeybus (BE) og Pierre Droulers (FR). Nasjonalt har hun jobbet med bl.a. Stellaris DansTeater, A. Sjølie Sveen og Hålogaland Teater. Liv Hanne har siden 1996 produsert egne koreografier på tvers av kunstsjangere og i ulike samarbeider. Her kan nevnes nære samarbeider med bl.a. artisten Mari Boine, Anja Kowalski (BE), Frederik Croene (BE) og Lawrence Malstaf (BE). Hun jobber jevnlig med den interdisiplinærescenekunstgruppen KOLLEKTIVET, som består av T. Næss, J. Tombre, A. Sveen, L. Malstaf. Gruppen undersøker alternative arbeidsformer -og prosesser, gjennom å fokusere på dagsaktuell tematikk. 
 
Med utgangspunkt i dans, spenner hennes uttrykk seg over i vokal, performance og tekstarbeid. Liv Hanne er sanger i bandet «LIV» og turnerer med den fransk-norske gruppen i Europa. Hun tar også oppdrag med innlesning, og jobber med dette bla. for Troms Fylkestrafikk.
 
I 2003 stiftet Liv Hanne kompaniet «Haugen Produksjoner» sammen med sin søster og kollega Anne Katrine, kompaniet setter jevnlig opp forestillinger i nasjonalt og internasjonalt kontekst. Liv Hanne var også med på å stifte kunstnerkollektivet «Bains::Connective» i Brussel, samt RadArt, - Nettverk for Fri Scenekunst i Tromsø. Hun har vært festivalkunster under DanseFestival Barents, mottatt tilsammen 5 år med Statens arbeidsstipend og vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen siden 2018. 
 
For mer informasjon eller kontakt: 
Liv Hanne Haugen, mob. 9083 5216, livhahaug@gmail.com
 
Søstre 11 år etter. Foto: Nicolas Tourrenc
Bilde
9

ARRANGEMENTER

04
Apr

Ulf Nilseng

Andre del av Goes Religious, der religiøse seremonier som bryllup, dåp ses på i et surrealistisk ...
27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...