Loan Thanh Ha

Danser, Kvinne, 38 år, Oslo
Engelsk
Improvisasjon
Koreografi
Norsk
Performance
Samtidsdans
Sopran
Østlandsk
Bio

Loan Ha er en Oslobasert dansekunstner, som har gjennom sitt virke arbeidet medskapende i en rekke internasjonale og nasjonale produksjoner. 

Etter sin utdannelse ved både Skolen for Samtidsdans i Oslo og ved P.A.R.T.S. i Brussel, har Loan arbeidet i det frie scenekunstfeltet med ulike kompanier samt ved flere institusjoner. 

Her kan blant annet nevnes Dreamscreen prod. v/ Kristina Gjems (NO), LANDING (NO), Ludvig Uhlbors (SV) Sandy Williams (CA/BE), Mia Habib (NO), Human Works (BE), A.I.M.E. /Julie Nioche (FR) og Pia Maria Roll (NO).

Et viktig samarbeid har vært med kompaniet Impure Company v/ koreograf Hooman Sharifi, hvor hun jobbet som medskapende utøver i perioden 2007-2015. I denne perioden var hun med på å skape over 10 produksjoner som har turnert i 14 land og mer enn 36 ulike byer. 

Sammen med tidligere kolleger fra Impure, Ida Gudbrandsen og Rikke Baewert, startet hun i 2016 kunstnerkollektivet SUPERNOVA som presenterte sin første forestilling på Dansenshus påfølgende år.

For sitt godt etablerte kunstnerskap og yrkespraksis, har Loan mottatt arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd i to omganger; 2-årig stipend for unge kunstnere, 3-årig stipend for etablerte kunstnere samt vært ansatt i Skuespiller- og Danseralliansen siden 2015. 

Hun har bidratt til utviklingen av scenekunstbransjen gjennom en treårs arbeidsperiode i fagutvalget for Scene, i tilskuddsordningen Fond for Lyd og Bilde samt sittet i utvalget for «STOR kunst for små barn» på Dansens Hus. Hun var en av initiativtakerne til Praxis Oslo i 2013, en ideell forening som organiserer ukentlige møter med fokus på praktisering og diskusjon av ulike kunstneriske praksiser, med vervet som styreleder i fem år. 


"Et estetisk valg er også et etisk valg"
(Pia Maria Roll, regissør)


«Mitt virke som dansekunstner har alltid hatt et anker i mitt arbeid som utøvende danser. Jeg har aldri ønsket å kalle meg koreograf, men har alltid jobbet medskapende i alle produksjoner jeg er en del av. Jeg er opptatt av nyanser av kunstnerisk påvirkningskraft i en produksjon og hvordan man som utøver utvikler sitt sceniske eierskap til ethvert materiale man presenterer. Jeg er for tiden opptatt med å utforske det jeg velger å kalle "utøvende koreografi". 
Hvordan vi som kunstnere forholder oss til vår egen kropp; som et filter for inntrykk fra det samfunnet vi lever i og som en uttrykksskaper tilbake og ut igjen, mener jeg har en samfunnsverdi som er verdt å kjempe for. Som danser er jeg ikke ute etter å skape imponerende glansbilder, men å snakke om mer komplekse kropper og identiteter i bevegelse. 
Som (danse)kunstnere mener jeg at vi har et ansvar for å fortsette forskningen og tydeliggjøre språket vi bruker rundt arbeidet vi produserer. Å synliggjøre disse prosessene og ta ansvar for hvilke kroppene/menneskene vi velger å presentere i det offentlige rom er viktig. Både i vårt eget kunstnermiljø og som en uunnværlig del av vårt felles samfunn.»
  - Loan Ha

Loan har undervist og veiledet elever ved Høyskolen for Dansekunst/tidl. Skolen for Samtidsdans (siden 2006), samt på Khio (MA Koreografi) og UIS (Bachelor Dans I/II).

Ved ønske om ytterligere informasjon, bruk gjerne kontaktinformasjonen over.

Tale Hendnes
Bilde
8

ARRANGEMENTER

27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...