Loan Thanh Ha

Danser, Kvinne, 41 år, Oslo
Engelsk
Improvisasjon
Koreografi
Norsk
Oslo dialekt
Performance
Samtidsdans
Sopran
Østlandsk
Bio

Loan Ha er en Oslobasert dansekunstner, som har gjennom sitt virke arbeidet medskapende i en rekke internasjonale og nasjonale produksjoner. 

Etter sin utdannelse ved både Skolen for Samtidsdans i Oslo og ved P.A.R.T.S. i Brussel, har Loan arbeidet i det frie scenekunstfeltet med ulike kompanier samt ved flere institusjoner. 

Her kan blant annet nevnes Dreamscreen prod. v/ Kristina Gjems (NO), LANDING (NO), Ludvig Uhlbors (SV) Sandy Williams (CA/BE), Mia Habib (NO), Human Works (BE), A.I.M.E. /Julie Nioche (FR) og Pia Maria Roll (NO).

Et viktig samarbeid har vært med kompaniet Impure Company v/ koreograf Hooman Sharifi, hvor hun jobbet som medskapende utøver i perioden 2007-2015. I denne perioden var hun med på å skape over 10 produksjoner som har turnert i 14 land og mer enn 36 ulike byer. 

Sammen med tidligere kolleger fra Impure, Ida Gudbrandsen og Rikke Baewert, startet hun i 2016 kunstnerkollektivet SUPERNOVA som presenterte sin første forestilling SKINN på Dansenshus påfølgende år. 

For sitt godt etablerte kunstnerskap og yrkespraksis, har Loan mottatt arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd i to omganger; 2-årig stipend for unge kunstnere, 3-årig stipend for etablerte kunstnere samt vært ansatt i Skuespiller- og Danseralliansen siden 2015. 

Hun har bidratt til utviklingen av scenekunstbransjen gjennom en treårs arbeidsperiode i fagutvalget for Scene, i tilskuddsordningen Fond for Lyd og Bilde samt sittet i utvalget for «STOR kunst for små barn» på Dansens Hus. Hun var en av initiativtakerne til Praxis Oslo i 2013, en ideell forening som organiserer ukentlige møter med fokus på praktisering og diskusjon av ulike kunstneriske praksiser, med vervet som styreleder i fem år. 


"Et estetisk valg er også et etisk valg"
(Pia Maria Roll, regissør)


«Mitt virke som dansekunstner har alltid hatt et anker i mitt arbeid som utøvende danser. Jeg har aldri ønsket å kalle meg koreograf, men har alltid jobbet medskapende i alle produksjoner jeg er en del av. Jeg er opptatt av nyanser av kunstnerisk påvirkningskraft i en produksjon og hvordan man som utøver utvikler sitt sceniske eierskap til ethvert materiale man presenterer. Jeg er for tiden opptatt med å utforske det jeg velger å kalle "utøvende koreografi". 
Hvordan vi som kunstnere forholder oss til vår egen kropp; som et filter for inntrykk fra det samfunnet vi lever i og som en uttrykksskaper tilbake og ut igjen, mener jeg har en samfunnsverdi som er verdt å kjempe for. Som danser er jeg ikke ute etter å skape imponerende glansbilder, men å snakke om mer komplekse kropper og identiteter i bevegelse. 
Som (danse)kunstnere mener jeg at vi har et ansvar for å fortsette forskningen og tydeliggjøre språket vi bruker rundt arbeidet vi produserer. Å synliggjøre disse prosessene og ta ansvar for hvilke kroppene/menneskene vi velger å presentere i det offentlige rom er viktig. Både i vårt eget kunstnermiljø og som en uunnværlig del av vårt felles samfunn.»
  - Loan Ha

Loan har undervist og veiledet elever ved Høyskolen for Dansekunst/tidl. Skolen for Samtidsdans (siden 2006), samt på Khio (BA Samtidsdans og MA Koreografi) og UIS (Bachelor Dans I/II).

Ved ønske om ytterligere informasjon, bruk gjerne kontaktinformasjonen over.

Bio

Loan Ha 

Attended Skolen for Samtidsdans (2000-02) in Oslo and P.A.R.T.S. (2002-06) in Brussel. In the period 2007-2015 the majority of her work was made as a performer and co-creator in Impure Company for Hooman Sharifi. As a part of the company she collaborated and performed more than 10 productions, touring 36 cities in 14 countries.

In 2016 she formed, together with dance makers Ida Gudbrandsen & Rikke Baewert, the collective SUPERNOVA. Their first production SKINN premiered at Dansens Hus, Oslo September 2017. 

Other collaborations as a performer include work with artists: Kristina Gjems(NO), LANDING (NO), Ludvig Uhlbors (SV), BodyCartography (NZ/US), Mia Habib (NO), Pia Maria Roll (NO), Sandy Williams (CA/BE), Karstein Solli for Teater Innlandet (NO), Human Works (NO/BE), Virginie Mira (FR) and Julie Nioche (FR) a.o.  

Tale Hendnes
Bilde
1