Loan Thanh Ha

Danser, Kvinne, 38 år, Oslo
Engelsk
Improvisasjon
Koreografi
Norsk
Performance
Samtidsdans
Sopran
Østlandsk
Bio

Loan Ha er født og oppvokst på Furuset i Oslo.
Hun er utdannet ved Skolen for Samtidsdans (2000-02) i Oslo og P.A.R.T.S. (2002-06) i Brussel.

I perioden 2007-2015 jobbet hun hovedsaklig som medskapende utøver i Impure Company v/ koreograf Hooman Sharifi. Med Impure var hun med på å skape over 10 ulike produksjoner og turnere med disse i 14 land i mer enn 36 ulike byer.

I 2016 startet hun med Ida Gudbrandsen og Rikke Baewert kunstnerkollektivet SUPERNOVA.

Hun har siden 2006 i tillegg jobbet som frilans utøvende dansekunstner, for bl.a. Dreamscreen prod. v/ Kristina Gjems(NO), LANDING (NO),  Ludvig Uhlbors (SV) Sandy Williams (CA/BE), Mia Habib (NO), Human Works (BE),  A.I.M.E. /Julie Nioche (FR), Pia Maria Roll (NO) m.fl  


Loan har siden 2006 undervist årlig ved Høyskolen for Dansekunst (tidligere Skolen for Samtidsdans) i bevegelsesforståelse og hatt oppfølging på studentenes EKP (egen kunstnerisk praksis).
I 2013 var hun sammen med bl.a Karen Mikalsen en av intitiativtakerne til Praxis Oslo,hvor hun var styreleder frem til sommeren 2018 (fødselspermisjon). Det er en ideell forening som organiserer ukentlige møter med fokus på deling og diskusjon av ulike kunstneriske praksiser. 

Hun har mottatt arbeidsstipend fra Norsk Kultturråd i periodene 2009-2011 og 2015-2017 

Loan har vært ansatt i Skuespiller- og Danseralliansen siden 2015

VIDERE ARBEID:
 

Loan gikk ut i fødselspermisjon sommeren 2018- mars 2019.

Mars 2019 skal hun inn på HFDK for oppfølging av elevenes EKP (Egen Kunstneriske Praksis).

Våren 2018 fikk koreografen Kristina Gjems med Loan Ha tildelt prosjektstøtte fra NKR for duetten "Does your shadow also spin" med prosjektstart april 2019. 

I 2017 fikk hun tildelt forprosjektstøtte til prosjektet STEMMING med dansekunstneren Sandy Williams (CA/BE). Dette arbeidet er flyttet til sommeren 2019. 
Sammen med Ida Gudbrandsen og Rikke Baewert i SUPERNOVA, starter hun arbeidet på  produksjonen DISCORD høsten 2019 (Premiere des. 2019, Støttet av NKR)
Mitt virke som dansekunstner har alltid hatt et anker i mitt arbeid som utøvende danser. Jeg har aldri ønsket å kalle meg koreograf, men har alltid jobbet medskapende i alle produksjoner jeg er en del av. Jeg er opptatt av nyanser av kunstnerisk påvirkningskraft  i en produksjon og hvordan man som utøver utvikler sitt sceniske eierskap til ethvert materiale man presenterer. Jeg er for tiden opptatt med å utforske det jeg velger å kalle "utøvende koreografi". 

Hvordan vi som kunstnere forholder oss til vår egen kropp; som et filter for inntrykk fra det samfunnet vi lever i og som en uttrykksskaper tilbake og ut igjen, mener jeg har en samfunnsverdi som er verdt å kjempe for. Som danser er jeg ikke ute etter å skape imponerende glansbilder, men å snakke om mer komplekse kropper og identiteter i bevegelse. 
Som (danse)kunstnere mener jeg at vi har et ansvar for å fortsette forskningen  og språket vi bruker rundt det arbeidet vi produserer og de kroppene/menneskene vi velger å være. Det å prøve å synsliggjøre disse prosessene i det offentlige rom er et viktig ansvar å ta både i og utenfor vårt eget kunstnermiljø.
Tale Hendnes
Bilde
1

ARRANGEMENTER

27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...