Malin Hoff Skjolde

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Engelsk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Kaudervelsk
Mezzosopran
Musikaldans
Norsk
Oslo dialekt
Produsent
Sopran
Trøndersk
Tverrfløyte
Østlandsk
Bio

Malin Hoff Skjolde er opprinnelig fra Kongsberg, men hun har de siste 12 årene hatt base i Oslo. Hun har sin utdannelse fra musikkteaterlinjen ved Bårdar Akademiet i Oslo, samt fra Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT, nå Nord Universitet).


26.august 2021 hadde hun endelig premiere på "Mamma Mia!" på Folketeateret i regi av Scenekvelder. Der har hun understudy for hovedrollen Donna, og har foreløpig fått spille 10 forestillinger som denne.

På samme teater har hun også spilt i "Chess" (2020/2021) og "Phantom of the opera" (2018/2019).

Videre har hun i nyere tid vært tilknyttet Trøndelag Teater der hun spilte rollen som Dronning Alexis i Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen og Jesus i Juleevangeliet – The Smash Hit Musical.

Hun har også vært tilknyttet Teater Ibsen, Kilden, kompaniet Teater Spillebrikkene, og vært artist for Wallmans on Tour Norge, som hun også har vært med å administrere i årene 2013-2020.
Utover dette har hun gjort mye barneteater, musikkteater, samt konserter og innspillinger.

 

I 2018 produserte Malin Hoff Skjolde barneforestillingen «Polly-Esther og Ønskemonsteret» i samarbeid med Hanne Amalie Smedstad og Akershus Teater. Forestillingen er basert på barneboken av Tiril Valeur og har vært på 2 turnéer i Viken fylke, samt flere enkeltstående forestillinger tilknyttet kulturhus og bibliotek.

 

Barneteater har vært noe av det Malin har gjort mest av, da hun ser viktigheten av å skape god inspirasjon som barna kan ta med seg videre i sosial lek. 

I tillegg er det viktig å tilby barna annet stimuli/annen underholdning enn skjerm, i og med at utviklingen dessverre er at det blir mer og mer skjermtid for dagens barn.

Malin har sitt virke både som skuespiller og musikalartist/sanger. Hun setter stor pris på å få utforske forskjellige uttrykksformer og spillestiler, både i det frie feltet og på institusjoner. Bakgrunnen fra HiNT har gitt henne gode verktøy til å være en skapende kunstner, både når det gjelder karakterbygging samt egne produksjoner.

 

Ta gjerne kontakt, enten det gjelder et konkret prosjekt, eller om du bare vil ta en prat og bli bedre kjent med henne som kunstner.

Carla i Nine. Foto:Arvid Sivertsen
Video
3
LYD
3
Bilde
26