Mari Haugen Smistad

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Akustisk gitar
Jazzdans
Mezzosopran
Musikaldans
Piano
Svensk
Trøndersk
Østlandsk
Bio
Mari Haugen Smistad er født og oppvokst i Trondheim, men er per i dag basert i Oslo. Hun er utdannet ved Bårdar Akademiet i Oslo og internasjonalt ved Teaterhögskolan på Göteborgs universitet, og William Esper Studio i New York. 
I løpet av det siste året har hun vært tilknyttet Chateau Neuf i Grease, og Nationaltheatret i Ulven, og i vår er hun tilknyttet flere samarbeidspartnere, bla  Trondheim Symfoniorkester, Starworks og Turnéteatret i Trøndelag - som solist og skuespiller. 
Som utøvende kunstner, jobber Mari i hele formidlingspekteret og sjangere, alt fra teater og musikk, til film og mer abstrakt scenekunst. Hun er en fysisk skuepiller med sterk tilstedeværelse, og har lang erfaring som medskapende utøver i en rekke produksjoner. 
Hun har spilt på flere av de store scener i Scandinavia og gjort seg bemerket i både sammenhenger og i rolletolkninger. I Norge har Mari vært tilknyttet Trøndelag Teater i forestillingene Spring AwakeningHairTolvskillingsoperaen og Robin Hood- Rai Rai i Sherwoodskogen, og den egenproduserte Kurt Weill- musikken i teateret, som fikk svært gode anmeldelser.  
På Haugesund Teater har hun spilt i Vaffelhjerte og i Grease og orkesterforestilingen Æ sa, at du sa, på Turnéteatret i Trøndelag. I Stockholm har Mari spilt den kvinnelige hovedrollen i Rock of Ages, og i We Will Rock You, som også ble satt opp på Folketeatret i Oslo. Mari er "sertifisert" Queenvokalist, og ble plukket ut av de gjenlevende bandmedlemmene i Queen i auditionprosessen. Anmelder Mona Levin i Aftenposten skrev "Mari Haugen Smistad (Scaramouche) er en liten eksplosjon alene, fra fotsålene og opp, og stemmen rommer et hav av følelser.»  
I tillegg til sitt utøvende kunstnerskap, skriver også Mari egen musikk, underviser og holder masterklasser. Hun har blitt tildelt Norsk Kulturrådets kunstnerstipend og Lasse Lohndals Stipendie. Mari har vært ansatt i skuespiller- og danseralliansen siden 2018.  

Ta kontakt hvis du lurer på noe :) 
Bilde
9

ARRANGEMENTER

04
Apr

Ulf Nilseng

Andre del av Goes Religious, der religiøse seremonier som bryllup, dåp ses på i et surrealistisk ...
27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...