Mari Haugen Smistad

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Akustisk gitar
Blokkfløyte
Chekov
Engelsk
Fransk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Jazzdans
Lydbok
Meisner
Mezzosopran
Musikaldans
Nordnorsk
Norsk
Piano
slagverk
Sopran
Stanislavski
Steppdans
Suzuki
Svensk
Tromsø dialekt
Trøndersk
Ukulele
Viewpoints
Xylofon
Østlandsk
Bio
Mari Haugen Smistad er født og oppvokst i Trondheim, men er per i dag basert i Oslo. Hun er utdannet ved Bårdar Akademiet i Oslo og internasjonalt ved Teaterhögskolan på Göteborgs universitet, og William Esper Studio i New York. 
Som utøvende kunstner, jobber Mari i hele formidlingspekteret og sjangere, alt fra teater og musikk, til film og mer abstrakt scenekunst. Hun er en fysisk skuepiller med sterk tilstedeværelse, og har lang erfaring som medskapende utøver i en rekke produksjoner. 
Hun har spilt på flere av de store scener i Scandinavia og gjort seg bemerket i både sammenhenger og i rolletolkninger. I Norge har Mari vært tilknyttet Trøndelag Teater i forestillingene Spring AwakeningHairTolvskillingsoperaen og Robin Hood- Rai Rai i Sherwoodskogen, og den egenproduserte Kurt Weill- musikken i teateret, som fikk svært gode anmeldelser.  
På Haugesund Teater har hun spilt i Vaffelhjerte og i Grease og orkesterforestilingen Æ sa, at du sa, på Turnéteatret i Trøndelag og FiT. I Stockholm har Mari spilt den kvinnelige hovedrollen i Rock of Ages, og i We Will Rock You, som også ble satt opp på Folketeatret i Oslo. Andre produksjoner i Oslo og omegn har bla vært 27-The Club på Brageteatret, Grease på Chateau Neut og Ulven på Nationaltheatret. Mari er "sertifisert" Queenvokalist, og ble plukket ut av de gjenlevende bandmedlemmene i Queen i auditionprosessen. Anmelder Mona Levin i Aftenposten skrev "Mari Haugen Smistad (Scaramouche) er en liten eksplosjon alene, fra fotsålene og opp, og stemmen rommer et hav av følelser.»  
I tillegg til sitt utøvende kunstnerskap, skriver også Mari egen musikk, underviser og holder masterklasser. Hun har blitt tildelt Norsk Kulturrådets kunstnerstipend og Lasse Lohndals Stipendie. Mari har vært ansatt i skuespiller- og danseralliansen siden 2018. 

Ta kontakt hvis du lurer på noe, eller besøk www.marihaugensmistad.com :) 
Erika Hebbert
Bilde
13