Mariama Fatou Kalley Slåttøy

Danser, Kvinne, Oslo
Alt
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Improvisasjon
Jazzdans
Koreografi
Mezzosopran
Moderne dans
Musikal showdans
Musikaldans
Performance
Repertoir
Samtidsdans
Tromsø dialekt
Trøndersk
Bio

Mariama Fatou Kalley Slåttøy er født og oppvokst i Trondheim, og har base i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i utøvende dans (2014).

Mariama er en allsidig dansekunstner som arbeider med bevegelse innenfor et bredt spekter av uttrykk. Hun jobber i både det frie scenekunstfeltet og ved institusjonsteatre, og har arbeidet med koreografer, regissører og kunstnere som Ingri Fiksdal, Fredrik Floen, Jo Strømgren, Eline Arbo, Ole Martin Meland og Jon Tombre. Mariama var over flere år tilknyttet Oslo Danse Ensemble og jobbet en lengre periode for Hålogaland Teater. Som danser og skuespiller har hun i tillegg gjestet institusjoner som Oslo Nye Teater, Riksteatret, Folketeatret, Det Nye Teateret og Kilden teater- og konserthus i ulike teateroppsetninger og musikaler.

Hun har medvirket i flere film- og TV-prosjekter, i spennet fra utvikling og produksjon av egne og andres dansekortfilmer, til arbeid som danser og skuespiller.

Hennes sammensatte erfaringer fra arbeid med ulike uttrykk, samarbeidskonstellasjoner og arbeidsformer er av stor betydning for hennes kunstnerskap, og bygger opp under hennes nysgjerrighet, åpenhet og allsidighet som dansekunstner.

Mariama sitter i Danseinformasjonens styre, var deltaker i talentutviklingsprogrammet ArtEx (2017-2018), og har mottatt flere stipender, deriblant Statens kunstnerstipend - arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere (2017, 2018 og 2021).

Ansatt i Skuespiller og Danseralliansen AS fra 2022.

Ta gjerne kontakt på mail eller telefon ved spørsmål eller ønske om mer informasjon!

Sara Angelica Spilling
Video
3
Bilde
10