Tilbake til kunstnerkatalogen
Kontakt
kjaersund@gmail.com 41245404
Bio

Marianne Kjærsund er utdannet Ballettpedagog ved Høgskolen i Bodø, 2001. Etter endt utdanning har hun kombinert undervisning og utøvende arbeid innen samtidsdans. Med interesse for et bredt spekter av sceneuttrykk, har hun aktivt gått inn for å samarbeide med en stor variasjon av scenekunstnere.


Sentrale prosjekter har vært blandt andre: "Bättre folk" og "Rosa löften" av Malin Hellkvist Sellén (SE), "Gracerunners" av Karen Sofie Foss, "Me too" av Helgebostad/Rueslåtten, "Animal Magnetism 1" og "Riding Romance: Swanlake" av Henriette Pedersen, "Lingering upon an earlier event" av Impure company, "Grip" av Stian Danielsen, "Du skal ikke skue hunden på hårene" av Elle Sofe Henriksen og "By Carte Blanche" av og med danserne i Carte Blanche.


Samarbeidet med regissør Kjersti Horn har gitt Marianne utviklingsmuligheter av eget koreografisk arbeid i teateret. Deriblandt "Jeg var Fritz Moen" og "Søstra mi" ved Riksteateret, og "Styrtet engel" ved Nationalteateret. Ved Nordland teater har hun koreografert "Stormen" i regi av Birgitte Strid, og "Fighting Gravity ved Brageteateret i samarbeid med regissør Anders Borchgrevink. 


Kjærsund har mottat Rolf Gammeleng-prisen for "fortjenstfull medvirkning i scenekunstneriske forestillinger", og Norsk kulturråds arbeidsstipend for yngre uetablerte kunstnere og ordinært arbeidsstipend for dansekunstnere.


Marianne er styremedlem i Praxis Oslo.


Danseinformasjonens intervju med Marianne : 


https://danseinfo.no/10-sporsmal-og-intervjuer/4246-en-punker-i-skogen-10-sporsmal-til-marianne-kjaersund
Utdanning
Ballettpedagog BA-grad Høgskolen i Bodø 1998 2001

Forestillinger

25
May

Kjærsti Odden Skjeldal

Tore Renberg er tilbake som dramatiker og regissør ved Rogaland Teater. Etter suksessen med ...
26
May

Karin Stautland

Et ekte japansk folkeventyr om en vledig liten samurai Figurteater med levende piano og ...
08
Jun

Thea Borring Lande

Gjestespill på Heddadagene fra Hålogaland teater. En rocka og poetisk iscenesettelse av Morten ...
14
Jun

Ulla Marie Broch

Basert på fem noveller av Levi Henriksen, var på turne vinteren 2018 i Buskerud, Hedmark og ...