Marte Stolp

Skuespiller, Kvinne, 43 år, Oslo
Engelsk
Figurteater
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Hedmarks dialekt
Jazzdans
Mezzosopran
Moderne dans
Oslo dialekt
Piano
Sopran
Stanislavski
Trøndersk
Bio

Marte spiller i juni 2020 " I morgen var jeg alltid en løve " på Vega Scene , Corona-versjon for 50 publikummere i salen og skal våren 2021 spille Siv i "Så som i himmelen " på Nordland Teater.

 

Hun er utdannet ved Webber Douglas Academy of Dramatic Art i  London og har som skuespiller vært tilknyttet en rekke av landets institusjonsteatre , b.l.a Hålogaland Teater ,Riksteatret , Oslo Nye Teater-Trikkestallen , Teatret Vårt , Nationaltheatret og fem år ved Trøndelag Teater.

Hun har også  jobbet i Jo Strømgren Kompani og turnert store deler av Europa med forestillingene ” Eksperimentet ” og  ” Klosteret ”.

 

Som skuespiller jobber Marte bredt og innen flere sjangre, fra klassisk tekst til nyskrevne stykker. Hun er også en sterk sanger og har vært med i flere musikaler, b.l.a  Spelemann på taket, Les Miserables, Annie Get Your Gun og Bør Børson jr. 

Som dukkespiller har hun medvirket i b.l.a Mummitrollet og det usynlige barnet, Muldvarpen som lurte på hvem som hadde bæsjet på hodet hans , Bukkene bruse på badeland ogKasper og kjempen.

 

Sammen med Jørn Morstad driver hun teaterkompaniet Stolp/Morstad som utarbeider egne produksjoner med fokus på barn og unge.

Marte har vært ansatt i Skuespiller-og danseralliansen siden 2019. 

 

For ytterligere informasjon eller spørsmål , bruk gjerne kontaktinformasjonen over. 

Foto Erika Hebbert
Bilde
16