Marte Stolp

Skuespiller, Kvinne, 45 år, Oslo
Engelsk
Figurteater
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Hedmarks dialekt
Jazzdans
Mezzosopran
Moderne dans
Oslo dialekt
Piano
Sopran
Stanislavski
Trøndersk
Bio

Høsten 2021 skal Marte spille rollen som Eva  i " Tvil , hat og ærlighet "ved Østfold Internasjonale Teater . Hun er også aktuell i "Kasper og Kjempen " som hun sammen med kollega Jørn Morstad skal vise  ved Markedet for Scenekunst i Sandefjord samt spille forestillingen ved b.l.a Bærum Kulturhus og Lørenskog Hus. Forestillingen har også mottatt støtte fra Oslo Kommune og skal spille for barnehage i Oslo i løpet av 2021-2022
"I morgen var jeg alltid en løve " skal også vises igjen ved Bærum Kulturhus, nå utsatt pga Covid-19 til mars 2022.

 

Hun er utdannet ved Webber Douglas Academy of Dramatic Art i  London og har som skuespiller vært tilknyttet en rekke av landets institusjonsteatre , b.l.a Hålogaland Teater ,Riksteatret , Oslo Nye Teater-Trikkestallen , Teatret Vårt , Nationaltheatret og fem år ved Trøndelag Teater.

Hun har også  jobbet i Jo Strømgren Kompani og turnert store deler av Europa med forestillingene ” Eksperimentet ” og  ” Klosteret ”.

 

Som skuespiller jobber Marte bredt og innen flere sjangre, fra klassisk tekst til nyskrevne stykker. Hun er også en sterk sanger og har vært med i flere musikaler, b.l.a  Spelemann på taket, Les Miserables, Annie Get Your Gun og Bør Børson jr. 

Som dukkespiller har hun medvirket i b.l.a Mummitrollet og det usynlige barnet, Muldvarpen som lurte på hvem som hadde bæsjet på hodet hans , Bukkene bruse på badeland ogKasper og kjempen.

 

Sammen med Jørn Morstad driver hun teaterkompaniet Stolp/Morstad som utarbeider egne produksjoner med fokus på barn og unge.

Marte har vært ansatt i Skuespiller-og danseralliansen siden 2019. 

 

For ytterligere informasjon eller spørsmål , bruk gjerne kontaktinformasjonen over. 

Foto Erika Hebbert
Video
1
Bilde
17