Marte Stolp

Skuespiller, Kvinne, 45 år, Oslo
Engelsk
Figurteater
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Hedmarks dialekt
Jazzdans
Mezzosopran
Moderne dans
Oslo dialekt
Piano
Sopran
Stanislavski
Trøndersk
Bio

Marte har denne høste spilt presten Eva i Tvil , Hat og Ærlighet ved Østfold Internasjonale Teater og skal våren 2022 spille i Mine Venner på Riksteatret og turnere landet rundt. 
Kasper og Kjempen med Stolp/Morstad er ute på turne ved flere kulturhus og i barnehager i Oslo ( med støtte fra Oslo kommune ) 

 

Hun er utdannet ved Webber Douglas Academy of Dramatic Art i  London og har som skuespiller vært tilknyttet en rekke av landets institusjonsteatre , b.l.a Hålogaland Teater ,Riksteatret , Oslo Nye Teater-Trikkestallen , Teatret Vårt , Nationaltheatret og fem år ved Trøndelag Teater.

Hun har også  jobbet i Jo Strømgren Kompani og turnert store deler av Europa med forestillingene ” Eksperimentet ” og  ” Klosteret ”.

 

Som skuespiller jobber Marte bredt og innen flere sjangre, fra klassisk tekst til nyskrevne stykker. Hun er også en sterk sanger og har vært med i flere musikaler, b.l.a  Spelemann på taket, Les Miserables, Annie Get Your Gun og Bør Børson jr. 

Som dukkespiller har hun medvirket i b.l.a Mummitrollet og det usynlige barnet, Muldvarpen som lurte på hvem som hadde bæsjet på hodet hans , Bukkene bruse på badeland ogKasper og kjempen.

 

Sammen med Jørn Morstad driver hun teaterkompaniet Stolp/Morstad som utarbeider egne produksjoner med fokus på barn og unge.

Marte har vært ansatt i Skuespiller-og danseralliansen siden 2019. 

 

For ytterligere informasjon eller spørsmål , bruk gjerne kontaktinformasjonen over. 

Foto Erika Hebbert
Video
1
Bilde
17