Martha Kjørven

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Akustisk gitar
Alt
Engelsk
Fransk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Kaudervelsk
Klovn
Lecoq
Munnharpe
Oslo dialekt
Produsent
Regi
Saksofon
Tekst/manus
Tysk
Østlandsk
Bio
Martha Kjørven er fra Harestua på Hadeland, bosatt i Oslo. Hun er utdannet skuespiller fra École International de Théàtre Jacques Lecoq i Paris og hun har en BA innen Kultur og Samfunn, der hun skrev oppgaven «Sterk av teater? En undersøkelse av teater som empowerment-strategi.» Research til oppgaven ble gjort ved teaterkompaniet Ubom i Grahamstown, Sør-Afrika.

Som utøvende scenekunstner, har hun erfaring innen teater, film og som sykehusklovn. I scenekunstfeltet har hun blant annet jobbet på Hålogaland teater og på Brageteatret. Sistnevnte i produksjonene «Trollmannen fra Oz» (Heddaprisen 2015 for beste barne- og ungdomsforestilling) og «Satellitter på himmelen». Hun har jobbet med kompanier som Teater Grimsborken, Teater Spillebrikkene, Grusomhetens teater, samt med Gorgon produksjoner i forestillingen «Katastrofen» som i 2016 var DKS sin mest turnerte forestilling. 

I tillegg har Martha regi - og produsenterfaring fra kompaniet Petra Produksjoner, som hun etablerte i 2008. Hun har også vært engasjert i Sykehusklovnene siden 2009 og jobber jevnlig på Rikshospitalet, i tett samspill med barn, pårørende og ansatte der. I Sykehusklovnen har hun også administrative oppgaver, er coach for etablerte klovner og er med på å gi opplæring til nye.

Hun medvirker som sykepleier i filmen «Thelma» av Joackim Trier,  som advokat i NRK-serien «22.juli» av Johnsen/Sletaune og som moren Sissel i TV-serien Basic Bitsch med seriestart i november 2020. 

 

Erika Hebbert
Video
1
Bilde
19