Martha Standal

Danser, Kvinne, Trondheim
Ballett
Jazzdans
Koreografi
Mezzosopran
Moderne dans
Musikal showdans
Musikaldans
Regi
Repertoir
Samtidsdans
Selskapsdans
Sopran
Trøndersk
Vestlandsk
Bio
Martha Standal er født i Ålesund og arbeider bredt innenfor scenekunst, som danser, skuespiller og koreograf.

Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har siden studiene arbeidet og medvirket i musikaler, teater – og danseforestillinger, og jobbet med regissører som Jo Strømgren, Ronny Danielsson, Tyra Tønnessen, Mads Bones og Morten Joachim. 

Martha debuterte i musikalen "Cabaret" ved Trøndelag Teater i 2008, og har siden hatt en sterk tilknytning til teateret med årlige engasjementer. Hun har også arbeidet ved Det Ny Teater i København, Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater, Nordland Teater og har produsert flere egne forestillinger. Av disse kan nevnes “Mens du var borte” (2017), en forestilling basert på Ibsen “Lille Eyolf”, koreografert av Cina Espejord. 

Som koreograf har hun laget koreografien til stykker som "Alice i Vidunderland" (Nationaltheatret 2019),  "Nøtteknekkeren" (Trøndelag Teater, 2018) "Robin Hood, rai rai i Sherwoodskogen"(Trøndelag Teater, 2017), "Juleevangeliet, the smash hit musical"(Trøndelag Teater, 2017), "Chaplin:Diktatoren"(Rogaland Teater, 2017) og "Slaget på Testiklestad" (2014-2018).

I 2020 medvirket Martha i Trøndelag Teaters oppsetninger "Jesus Christ Superstar"(Ronny Danielson/Roger Lybeck) og "En dag"(Tyra Tønnessen), i tillegg til Det Nye Teaterets forestillinger "Nede med flagget til topps", "På veg te Stiklestad" og "Juleevangeliet", forestillinger som hun også laget koreografien til.

I år vil Martha igjen medvirke i Trøndelag Teaters "Jesus Christ Superstar".

Portrettfoto: Endre Forbord

Foto: Endre Forbord
Bilde
17