Bio

Orfee Schuijt (FR / NL / NO) arbeider som både danser og koreograf, med base i Oslo. Hun har studert ved Theaterschool i Amsterdam, samt har et semester med filmstudier ved EFC-akademiet i Ebeltoft og fullførte sin mastergrad i New Performative Practices ved DOCH, Stockholm.

Siden 2009 har hun jobbet som danser med flere forskjellige koreografer. Her kan blant annet nevnes Arno Schuitemaker, Sanna Myllylahti, Itamar Serrucci og Guilio D 'Anna. I 2013 medvirket hun som i Keren LevisThe Dry Piece”, som vant Dioraphte-prisen under Nederlands Dansdagen. I Norge har Orfee Schuijt danset i produksjoner av Francesco Scavetta, Heine & Yukiko Avdal og i 2020 medvirker hun i en ny produksjon av Eivind Seljeseth. For tiden samarbeider hun også med den norske eksperimentelle popsangeren Jenny Hval, hvor performance, visuelle elementer og eksperimentell pop bringes sammen i performative konserter. Dette arbeidet vises både teaterrom og rockescener som visningsplattform. Høsten 2019 vil de stå klare med en nytt samarbeide.

Orfee Schuijt kombinerer tverrfaglige interesser i hennes kunstneriske praksis, fra dans, tegning til eksperimentell skriving og 

Photo. Soile Voima
Bilde
7