Pia Elton Hammer

Danser, Kvinne, Nesbru
Ballett
Engelsk
Fransk
Improvisasjon
Moderne dans
Performance
Produsent
Samtidsdans
Bio
Pia Elton Hammer ( 1975) født og oppvokst i Asker. Pia er utdannet dansekunstner fra Fagerborg VGS med videreudanning fra New York, Montpellier og Wien. Pia har jobbet innenfor dansefeltet fra 1996. Først som freelance med bla Oslo Danse Ensemble, Hooman Sharifi, Dans design, Sølvi Edvardsen og Lise Nordal. Så jobbet Pia 8 år i Carte Blanche under ledelse av Arne Fagerholt. Siden 2009 har Pia hatt base i Oslo og jobbet med Zero Visibility Corp. med koreografen Ina Christel Johannessen. ZVC turnerer mye internasjonalt.

Pia har og lang erfaring som pedagog. Hun underviser regelmessig på Khio i fagene scenisk formidling, koreografiske fag, moderne og ballett. Hun er og å finne på Proda.

Pia har medvirket i produskjoner på institusjoner som Den norske opera og ballett, Nasjonalteateret, Hålogaland teater og Stadsteateren Stockholm. Hun har og medvirket i HBO nordic sin serie Beforeigners som kommer i 2019.'

Pia mottok i 2018 Rolf Gammeleng pris for dans. Fra før har hun mottat arbeidsstipend for yngre kunstnere 1998. Carte Blance reisestipend 2008 og Noda sitt reisestipend 2010.

Pia har tatt Ledelse for film drama og scenekunst på BI høsten 2011 og har noe erfaring med produsent arbeid.
Hun behersker engelsk og fransk muntlig og skriftlig.

Pia sin passion ligger i dansen! Kroppen som historieforteller. Jobber mye med improvisasajon og mennesklige relasjoner gjennom formidling av dans.

Pia Elton Hammer ble ansatt i Skuda i 2012.


Erik Berg
Bilde
24