Sindre Bjørke Høyang

Danser, Mann, 29 år, Oslo
Ballett
Baryton
Engelsk
Generell skuespillerteknikk
Jazzdans
Koreografi
Moderne dans
Musikal showdans
Musikaldans
Steppdans
Sørnorsk dialekt
Bio

Sindre Bjørke Høyang er opprinnelig fra Kristiansand, og er utdannet danser og musikalartist fra Bårdar Akademiet. I 2013 mottok han stipend fra den prestisjetunge sommerskolen Jacob’s Pillow i Massachusetts, USA, hvor han deltok ved Jazz/musikaldansprogrammet, og studerte under Broadway-koreografer og dansere som Andy Blankenbuehler (Tony Award for beste koreografi "Hamilton", Broadway), Chet Walker og Shannon Lewis. 

 

Han debuterte profesjonelt i rollen som Big Deal i West Side Story på Bømlo Teater i 2014, og har senere vært å se som ensemble og danser i musikalen Cabaret på Oslo Nye Teater og i Nila og den Store Reisa på Det Norske Teatret, hvor han også fra 2017 - 2019 var en del av ensemblet i The Book of Mormon, som i 2018 vant Heddapris for Årets Forestilling. De senere årene har han vært tilknyttet Scenekvelder og Folketeateret som danser, ensemble og skuespiller i The Sound of MusicReisen til Julestjernen og Folk og Røvere i Kardemomme by, med regi av Lars Jacobsen og koreografi av Thea Bay. 

 

Han var i 2020 en del av det digitale kunstprosjektet Boa Lab under ledelse av kunstgalleriet Boa i Lisboa, Portugal.  Samarbeidet omfattet kunstnere fra hele verden, og omhandlet deres prosess, tanker og utfordringer knyttet til kunstneryrket i løpet av det første pandemiåret. Han har også deltatt i flere workshops, fra Jo Strømgren kompani til Gaga-Workshops i Tel Aviv under ledelse av Batsheva Ensemble. 

 

Med en bred erfaring som danser, skuespiller og sanger i musikaler, er Sindre også opptatt av å søke nye impulser, kunstformer og samarbeid for å utvide og utforske sitt kunstneriske virke.


Han er for tiden aktuell som swing i "Mamma Mia" på Folketeateret.

For mer informasjon, ta gjerne kontakt. 

Charlotte Brænna
Bilde
12