Solveig Andsnes

Skuespiller, Kvinne, Oslo
Bio

Solveig Andsnes har sin utdannet fra UIS, fakultet for utøvende kunstfag. tillegg har hun gjennomført internasjonale studier ved  Steps on Broadway i New York, og har de siste årene jobbet mye med Chubbuck-teknikken gjennom en rekke kurs og privat coachingSolveig er oppvokst på Karmøy utenfor Haugesund, og musikk og teater har vært en lidenskap for henne hele livet.

 

Som utøver, arbeider Solveig sjangeroverskridende innen sang, dans og skuespilldette har gjort at musikkteater er et kunstområde hun har markert seg tydelig i ved flere anledninger. Hun har i løpet av sin tid som utøver jobbet ved en rekke teater, blant annet Trøndelag teater, Agder teater og de siste årene har hun hatt flere roller ved Oslo Nye. 

 

Et gjennomgangstema i Solveigs karriere har vært å uttrykke sterke kvinnerroller som tar tøffe valg og må leve av konsekvensene av disse. Blant har hun spilt Anita i den kritikerroste oppsetningen av West Side Story ved Kilden Teater, tittelrollen i Evita ved Lørenskog Hus, rollen Madame Thenardier i Les Miserables på Kilden, Anette i Blodig Alvorpå Haugesund Teater og Mrs.Corry i Mary Poppins og som ble produsert på Folketeateret. På Oslo Nye Teater har Solveig medvirket i CabaretBlåfjellHair og Sporvogn til Begjær, for å nevne noen. Fullstendig oversikt får du i CV som kan lastes ned på denne siden. 

 

Solveig har en dyptgående interesse for å forene sang og skuespill som felles uttrykk, og har en unik evne til å få frem budskap og fortelle historier gjennom sang. Solveig har vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen siden 2017. 

 

Vil du vite mer om Solveig, benytt deg gjerne av kontakt informasjonen over.

Desiree Matson
Video
1
Bilde
15