Improvisasjon
Koreografi
Moderne dans
Performance
Samtidsdans
Scenografi
Bio

Sudesh Adhana er født i Faridabad, i India og flyttet til Norge i 2006. Han er utdannet ved Kunst Høyskolen i Oslo og har en Bachelor samtidsdans. I tillegg til sin BA har han studert danseformene Mayurbhanj Chhau og Kathakali, ved Shri Ram Bharatiya Kala Kendra, og International Kathakali Centre, begge i New Delhi. 

 

I dag jobber Adhana nasjonalt og internasjonalt både som danser og koreograf, med base i Oslo. Som danser har han vært medskapende i en rekke produksjoner, blant annet for kompaniet Zero Visibility Corp der han startet etter studiene og hvor han har medvirket i flere verk. Regelmessig har han også vært medskapende i kompaniet Frikar sine stedsspesifikke verk, samt Dreamscreen Productions under ledelse av Kristina Gjems og i flere prosjekter med koreograf Sølvi Edvardsen. Fra sistnevnte koreograf kan nevnes soloforestillingen MAN og dansefilmen Man with beard and umbrella som har vunnet flere internasjonale priser, inkludert Moscow shorts 2018, med 8 nominasjoner.

I 2007, etablerte Adhana kompaniet Xproarts, med den hensikt å produsere egne, ikke kommersielle forestillinger og han har gjort flere helaftens forestillinger nasjonalt og internasjonalt. Som koreograf har han markert seg innen både film og på scene, dette kan synliggjøres gjennom mottagelse av utmerkelser, priser og stipender som New delhi, India, «National film award» for beste koreografi, til sangen «Bismil» i filmen Haider, i 2014. Nominasjon, for beste koreografi til sangen «Blody hell» til filmen Rangoon, 2018 og «Screen Awards» nominasjon, for beste koreografi til sangen «Bismil» til filmen Haider, 2015. Adhana har også mottatt Statens Kunstnerstipend, han har vært Ambassadør for Dansens Dager i 2016 og i 2018 ble han tildelt «Ustaad Bismilah Khan Youth award, 2018» fra Sangeet Natak Acadmy, department of culture i India, for sitt arbeide innen samtidsdans. Adhana har vært ansatt i Skuespiller– og danseralliansen siden 2018.

For spørsmål eller mer informasjon, benytt gjerne kontaktinformasjonen over.

 

Bio
 
sudesh adhana-photo Haran Kumar
Video
15
Bilde
11