Sulekha Ali Omar

Danser, Kvinne, Oslo
Engelsk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Hip Hop
Improvisasjon
Jazzdans
Koreografi
Moderne dans
Musikaldans
Nordnorsk
Norsk
Performance
Samtidsdans
Bio

Sulekha Ali Omar (f. 1981) er utdannet ved Bårdar Danseinstitutt og Kunsthøgskolen i Oslo, hvor hun uteksaminerte med en BA innen dans.


Siden studiene har hun etablert  seg både som danser og skuespiller etter flere år i det frie dansefeltet med kompanier som Frikar og Dans Design, samt koreografer som Mia Habib, Sølvi Edvardsen og Ingunn Bjørnsgaard. Hun har spilt i produksjonen Før det ringer på Brageteatret som vant Heddaprisen for beste ungdomsforestilling. Sulekha var fra 2011 til 2015 ansatt ved Den Nasjonale scene i Bergen (DNS) der hun medvirket som danser og skuespiller i en rekke produksjoner, blant annet med hovedrollen i Etnoporno og Drømmebyen. Hun har jobbet også for teater Manu, forestillingen JEG. Danset for Henriette Pedersen. Jobbet med Ferske scener, under Håkon Mathias Vassvik.


Sulekha sier selv hun liker å jobbe med ulike scenisk utrykk og mennesker, for å tilegne seg ny kunnskap og utvide sitt eget sceniske utrykk. Kombinasjon av dans, teater, performance står hennes hjerte nær.


Hun har jobbet med ulike regissører opp igjennom årene. Hun har jobbet med Cecilie Mosli, Marit Moen Aune, Nina Wester, Lene Therese Teigen, Anne Karen Hytten, Håkon Mathias Vassvik.


Sulekha ble ansatt som i Skuespiller - og Danser alliansen i 2016.For tiden driver hun med å etablere sitt eget kompani som hun vil kalle FLOKK, og ønsker å uttrykke det sceniske mer på en personlig plan men også kunne fortelle de historiene som berører henne som kunstner.

 
Øystein Grutle Haara
Video
1
Bilde
8