Thea Borring Lande

Skuespiller, Kvinne, 36 år, Nesoddtangen
Alt
Bergens dialekt
Elektrisk bass
Engelsk
Fiolin
Generell skuespillerteknikk
Nordnorsk
Norsk
Oslo dialekt
Produsent
Tekst/manus
Trøndersk
Viewpoints
Østlandsk
Bio
Thea Borring Lande  jobber som skuespiller i film, institusjonsteatre og det frie feltet. Hun har hatt åremålsengasjementer og stykkekontrakter ved flere institusjonsteatre, hvor hun har spilt i stykker som:
Kimen og Den siste Kongsfesten ved Det Norske Teatret, Mørketid og Momo ved Den Nationale Scene, Rødlista ved Akershus Teater, John Gabriel Borkman og Peer Gynt ved Teater Ibsen, og Havboka ved Hålogaland Teater.

Blant filmregissørene hun har jobbet med er Johanne Helgeland («Flukten over grensen» 2020, Amandapris for Beste barnefilm), Vibeke Heide, Ina T. Lerner Grevstad, Aasne Vaa Greibrok og Lindsay Sanner.

Av teaterregissører kan man nevne Anders T. Andersen, Petter Næss og Øystein U. Brager.

I tillegg har hun spilt i flere kortfilmer og etterhvert spillefilmer, der flere har fått lange liv og diverse prisnominasjoner på filmfestivaler i inn- og utland.

Thea ble tildelt arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere for 2014 og 2015. Hun skriver og produserer egne teaterforestillinger, og de største prosjektene så langt er Rødlista (2017) og Gjenlyd (2012). Hun jobber også i andre produksjoner i det frie feltet.

Hun er født og oppvokst på Nesodden, og flyttet tilbake til hjemkommunen i 2016. Hun har sin skuespillerutdanning fra HiNT/Nord Universitetet, og var ferdig der som en del av utdanningens første kull i 2008.

Hun har en allsidig tilnærming til sitt fag, med kompetanse og erfaring fra mange ulike typer sjangre, scenerom og format. Hun jobber ofte tverrfaglig med musikk og bevegelse inn i teatret, på ulike måter, med fiolin som hovedinstrument.
Har du spørsmål, så ta kontakt på e-post theaborringlande (a) gmail.com
Backstage. sminkeprøve Kalenderpikene
Video
2
Bilde
17