Thea Skallevold

Skuespiller, Kvinne, 37 år, Tranby
Brosowski
Dramaturgi
Engelsk
Figurteater
Fransk
Fysisk teater
Generell skuespillerteknikk
Hip Hop
Jazzdans
Klovn
Koreografi
Lydbok
Moderne dans
Norsk
Oslo dialekt
Performance
Piano
Produsent
Regi
Samtidsdans
Sopran
Svensk
Tekst/manus
Voice
Østlandsk
Bio

Thea er fra Tønsberg og bosatt i Lier (ikke langt fra Oslo). Hun ble uteksaminert fra Teaterhögskolan i Stockholm i 2010, der hun gikk den fysiske skuespillerutdanningen mimlinjen. Thea har bred erfaring som utøver innen både fysisk teater, mime, dans og figurteater, men også innen tale- og tekstbaserte forestillinger, kortfilm og innleseroppdrag.  

I 2010-11 spilte Thea blant annet i to store oppsetninger ved Orionteatern i Stockholm med regissør Lars Rudolfsson, der motspillerne var fem andre mimeskuespillere og seks levende hester. Dette ble en helt spesiell studie i tilstedeværelse og en stor inspirasjonskilde. Thea har ellers spilt i Eaten by men av Bogdan Szyber og Carina Reich på biblioteket i Alexandria (Egypt), hun har turnert Sverige rundt med Pantomimteaterns prisbelønte forestilling Charlies unge, som også ble spilt i Norge, Finland og på BAM i Ny York.

Her hjemme har Thea jobbet ved Kattas figurteater Ensemble, Teater Nova og Det Norske Teatret. Sammen med Rune Temte på regi laget hun tre soloforestillinger for barnehage som hun turnerte landet rundt med i to år. Sammen med musiker Evelina Petrova laget hun en fysisk konsertfortellerforestilling, To søstre og tolv måneder, som hadde premiere i 2014 og som fortsatt spilles i DKS.

Thea har erfaring som teaterkoreograf, regissør og produsent for egne forestillinger, der hun også er utøver. Flere av forestillingene hennes er tatt opp i Scenekunstbrukets repertoar og anbefalt av Rikskonsertenes programråd. Hun driver frigruppen Det stille teateret, som hun startet sammen med scenograf Håvard Steensen i 2014. De har bl.a. laget småbarnsforestillingen På havets bunn, som ble kjøpt inn av Riksteatret i 2018, og som fortsatt spilles på kulturhus, festivaler, asylmottak og i DKS for tilrettelagtklasser fra barneskole opp til videregående. I 2015 mottok hun diversestipend for nyutdanna kunstnere og i 2017 arbeidsstipend fra Statens kunstnerstipend for unge, nyutdanna kunstnere. Thea er også klovn i Klokkeklovnene.

Thea snakker flytende svensk etter fem år i Stockholm. Hun snakker godt engelsk og fransk, med svært god uttale. Selv om hun driver flere egne prosjekter, tar hun mer enn gjerne oppdrag som utøver i andres produksjoner.

Ta gjerne kontakt!

foto Julie Hrncirova
Bilde
6