Tor Ivar Hagen

Skuespiller, Mann, Trondheim
Ballett
Baryton
Bass
Engelsk
Generell skuespillerteknikk
Jazzdans
Kontratenor
Koreografi
Musikal showdans
Musikaldans
Oslo dialekt
Produsent
Regi
Stanislavski
Tekst/manus
Tenor
Trøndersk
Tysk
Bio
Tor Ivar Hagen er født i Oslo, men vokst opp i Levanger i Trøndelag. De siste årene har han pendlet mye mellom Trondheim og Oslo. Han er utdannet skuespiller, sanger og danser fra Romerike folkehøgskole og Bårdarakademiet.

Hagen debuterte i West Side Story på Riksteatret i 2004, og har siden spilt roller i flere musikaler ved de fleste teaterne i Norge. Særlig kjent er nok Hagen sin innsats som Eselet i Tyra Tønnesens Rock'n Roll Wolf/Rockeulven, først ved Trøndelag Teater 2011, deretter ved Nationaltheateret samme høst. Siden 2012 har Hagen ikke bare spilt i flere av Tyra Tønnesens forestillinger, men også bidratt som koreograf. Først i Besøk av Gammel dame, deretter i Julemiddag, Påfuglen og Søndagsskolen.

Hagen har også gjort mye drag.

Han har undervist og hatt regi på flere prosjekter med proffe og amatører, bl a ved Oslo by Steinerskole.

Sommeren 2020 spillte han bl a Regissøren i Det Nye Teateret sin forestilling På veg teStiklestad - Spelkongens lange reisning mellom bakar og bein. 

Før jul 2020 spilte han bl a Julebordverten i Juleevangeliet ved Det Nye Teateret.

Høsten 2020 spilte han 'Gunnar' i forestillingen EN DAG..., regissert av Tyra Tønnesen. Og vinteren 2021 hr Montague i Kjersti Haugen sin oppsetning av Romeo og Juliet, begge ved Trøndelag Teater.

Denne våren er han igjen tilbake i Jesus Christ superstar hvor han spiller Matteus Levi, og er understudy for hovedrollen som Jesus.


Eselet i Ulven Foto; Erika Hebbert
Bilde
9