Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

Velkommen til seminar under HEDDADAGENE 2024

 

Informasjon

Sted            Bikuben, Det Norske Teateret

Dato           13.juni

Tidspunkt  13:00 - 15:30

Påmeldingsfrist: løpende

Pris           Inngang er gratis, men krever akkreditering til fagprogrammet. Akkreditering kan kjøpes https://www.heddadagene.no/ 

Til informasjon Seminaret er tegnspråktolket

Arrangører Seminaret er et samarbeid mellom Norsk Teater og Orkesterforening, CODA Oslo International Dance Festival, DansiT Koreografisk senter, og Skuespiller- og danseralliansen. 

Alle kurs som arrangeres av Skuespiller- og danseralliansen, aksepteres ikke noen form for trakassering. Vi følger etisk standard for musikk- og scenekunstinstitusjonene.

 

Velkommen til seminar under HEDDADAGENE 2024

Norsk scenekunst har gjennom de siste 15 årene vist et stort engasjement for å løfte mangfoldsperspektivet på norske scener. Satsningen har resultert i utvidede kunstneriske perspektiver, at nye historier fortelles, og gitt opphav til et større kreativt mangfold som i dag anses som en naturlig del av den norske scenen. 

Samtidig vet vi at scenekunstnere med funksjonsnedsettelse i dag er sterkt underrepresentert i norsk arbeidsliv, ifølge rapporten Tilgjengelige kunstnerskap? fra 2023. Hvilke utfordringer ligger til grunn for manglende inkludering og likestilling for kunstnergruppen, hvilke tiltak må gjennomføres for å oppnå større representativitet på norske scener, og hvordan tilrettelegge for og gjennomføre disse? 

Med åpent sinn dykker seminaret ned i tematikkens ulike utfordringer og perspektiver, med mål om økt forståelse for og kunnskap om hvordan vi i fellesskap kan styrke økt funksjonsmangfold og anti-diskriminering i norsk scenekunst og arbeidsliv. 

 

Program seminar  

13.00: Velkommen ved konferansier Stine Nilsen 

13.10: Tilstandsrapport 2024: Tone Pernille Østern, Elen Øyen, Terje Olsen. En innføring i funn og foreslåtte tiltak fra Kulturdirektoratets rapport Tilgjengelige kunstnerskap? Et kunnskapsprosjekt om kunstnere med funksjonsnedsettelser i Norge. 

13.30: Kunstsyn, kvalitetsforståelser, profesjonalitetsforståelser, og kunstnerisk frihet for hvem? Hvordan kan et likestillende verdisyn omsettes i praksis på et kunstfelt med sterke normer og tradisjoner, og hvordan utfordrer det arbeids- og oppdragsgivere i norsk scenekunst? Ved Tone Pernille Østern.  

14.15: Pause: 15 min. 

14.30 – 15.30: Statens tilretteleggelse for inkludering og likestilling av scenekunstnere med funksjonsnedsettelse i norsk arbeidsliv. På hvilken måte vil det politiske Norge, samt norsk arbeids og helsesektor tilrettelegge for ansettelser av personer med funksjonsnedsettelse i kultursektoren i lys av norsk lovverk og FN konvensjonen om rettigheter for mennesker med funksjonsnedsettelser/CRPD?

15.30: Takk for i dag 

 
sponsor-01 sponsor-2  sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.