Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

I samarbeid med Sånafest inviterer vi til en fire dagers workshop under festivaldager i Hølen. I år ledes kurset av fantastiske Lorena Nogal fra det internasjonalt anerkjente spanske dansekompaniet La Veronal.
 
Under Sånafest i 2022 danset Lorena Nogal i La Veronal sin forestilling Equal Elevations og i soloen El elogio de la fisura. Det er nå en stor ære at hun vender tilbake som kursholder. Lorena Nogals interesse for kroppens bevegelsesmuligheter og spørsmålet om hva som er logisk, har ført henne til å utforske hvordan man kan bryte et naturlig mønster og generere en risiko – og dermed utfordre en opprinnelig forventning til bevegelse og fremføring. I workshopen vil vi bruke denne kunnskapen til å komponere en stedsspesifikk visning relatert til et bestemt miljø. Kurset er en del av festivalprogrammet til Sånafest, og rammes derfor av lekne, fargefylte og inspirerende dager. Som kursdeltaker får du festivalpass som gir deg fri tilgang til årets festivalprogram.

Informasjon

  • Sted                     Hølen / Son https://www.saanafest.com/hvor
  • Dato                     11. juni
  • Tidspunkt            09:00
  • Pris                      1.300 kr, inkludert festivalpass. 
  • Påmeldingsfrist: 5. mai

Deltakerkriterier: Kurset er for profesjonelle dansere, eller andre utøvende profesjonelle kunstnere med god bevegelighet.
Språk: Kursholder er spansktalende, men vil undervise på engelsk.

 

Kort om kunstnerisk fokus/arbeidsmetodikk

Gjennom grunnleggende retningslinjer og konsepter kan vi endre og analysere måten bevegelse er satt sammen på, med fokus på følgende punkter:
BLIKKET (hva har jeg)
Bevissthet og muligheter. KREATIVE MEKANISMER (hvordan bruker jeg dem)
Verktøy og komposisjonssystemer for å utvikle et skulpturelt bevegelsesspråk.

TOLKNING (hvordan jeg lever ut det)
Følelser, teater og scenearbeid.

 

Tidspunkt

  • Tirsdag 25.06 kl.10:00-14:00 
  • Onsdag 26.06 kl.10:00-14:00 
  • Torsdag 27.06 kl.10:00-14:00 
  • Fredag 28.06 kl.10:00-14:00 
  • Fredag siste dag er det en stedsspesifik

 

Mer om kursholder

Lorena Nogal fra Barcelona (1984) er utdannet danser ved Institut del Teatre i Barcelona, hvor hun ble uteksaminert i 2005, og ved IT Dansa-kompaniet, hvor hun jobbet med repertoar av bl.a Ohad Naharin, Alexander Ekman, Jirí Kilyán, Stijn Celis og Nacho Duato.

Siden 2008 har hun vært en del av det kunstneriske teamet til LA VERONAL, hvor hun jobber som koreograf og danser. Med Marcos Morau har hun også samarbeidet med Den Kongelige Danske Ballet, Beijing danseteather, GöteborgsOperans Danskompani, National Dance Company Wales, Compañía Nacional de Danza, Scapino Ballet, Carte Blanche, Norrdans, Skånes Dansteater og Ballet Zürich.

I 2018 lanserte hun prosjektet kalt HOTEL col.lecitu escènic. Kompaniet har jobbet med koreografer som Marie Gyselbrecht (Peeping Tom), Quim Bigas og Lisi Estaras (Les Ballets C de la B). Lorena Nogal lager også sine helt egne verk, som El elogio de la fisura, en solo som hadde premiere i 2022, ALEGORÍAS (El límite y sus mapas) et samarbeid med flamencodanseren Paula Comitre og AQUÍ, en ny HOTEL col.lectiu escènic kreasjon. Hun underviser i kurs med egen metodikk og kurs knyttet til KOVA-metoden, et bevegelsesspråk hun har utviklet sammen med LA VERONAL de siste årene.

 

Til informasjon:  Ved alle kurs som arrangeres av Sånafest og Skuespiller- og danseralliansen  aksepteres ikke noen form for trakassering. Vi følger etisk standard for musikk- og scenekunstinstitusjonene.  

 

 

 
sponsor-01 sponsor-2  sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.