Tilbake til alle kurs

Dramaturgi i praksis

SKUDA
09 Nov
Sted: Gamle Raadhus Scene, 09.11.2020-10.11.2020 10:00-16:00
Skuespiller- og danseralliansen har sammen med Musikkteaterforum, invitert Erik Schøyen til å holde workshopen Dramaturgi i praksis.


      Fotograf :
David Byer


Erik Schøyen
arbeider som sceneinstruktør, dramatiker og dramaturg, samt som instituttleder for Musikkteaterhøyskolen på Høyskolen Kristiania. Han har tidligere arbeidet som instruktør/dramaturg ved Oslo Nye Teater og som teatersjef ved Haugesund Teater. Han har også bl.a. arbeidet som foreleser og veileder på Norsk barnebokinstitutts dramatikerutdanning, sittet 4 år i juryen for Ibsenprisen – Norges dramatikerpris og p.t. arbeider han som instruktør for Nordland Teaters jubileumsforestilling «Ei hand å holde i».

Gjennom kjennskap til dramaturgiske prinsipper, modeller og virkemidler kan en scenekunstner få hjelp i arbeidet med tekst og libretto. Hvorfor er replikken skrevet på denne måten? Hvorfor kommer den sangen akkurat der? Hva er din rolles funksjon i manuset? Hva skjer så i prøverommet og hvordan kan dramaturgisk analyse og praktisk arbeid på gulvet være gjensidig berikende? Gjennom mange år har Erik Schøyen arbeidet som regissør og dramaturg og deler på dette kurset av sin erfaring med tekstarbeid. Ved å arbeide praktisk med dramaturgiens metoder gir han utøveren konkrete knagger å arbeide ut i fra, og med det et godt grunnlag for videre selvstendig arbeid med tekst og libretto.

Kurset skal gi deg som utøver en innføring i sentrale dramaturgiske modeller og et par eksempeltekster som vi analyserer sammen for å gi noen knagger å henger dramaturgiske prinsipper på. Videre arbeider man selvstendig med utdrag fra disse tekstene for å anvende analysen inn i praktisk scenearbeid.


Dag 1:
10.00: Velkommen
10.15:  Dramaturgiske modeller og virkemidler
12.30: Lunsj
13.00: Analysearbeid
15.45: Oppsummering
16.00: Takk for i dag


Dag 2:
10.00: Velkommen
10.15: Tekstarbeid
12.30: Lunsj
13.00: Tekstarbeid
14.30: Fremføring/formidling av tekster som er arbeidet med på kurset
15.45: Oppsummering
16.00: Takk for i dag


Forberedelse: To manus skal leses på forhånd. Disse blir tilsendt i god tid før kurset.


Vi arbeider med: Egenvalgt tekst/libretto fra disse manusene, max 3 min.

Vi ber deg legge merke til            - Kurset er åpent for dansere og skuespillere
                  
                                     - Kurset holdes på Norsk.
                   
                                    - Har du spørsmål til kurset, ta gjerne kontakt
henriette@musikkteaterforum.no
                   
                                    - SKUDA har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standar for forebygging av trakassering.
                                                          Les om våre rutiner for varsling her.
                          
                             - Påmeldingen er bindende. Dersom du aksepterer men velger å ikke delta, en uke før kursstart, vil du alikevel være nødt til å betale kursavgift.Beklager påmeldingsfristen er gått ut.