Tilbake til alle kurs

Entreprenørskapsdagene

SKUDA
20 Aug
Sted: webinar 20.08.2020-21.08.2020 10:00-13:00

Om Webinar


I samarbeid med Skuespillersenteret gir vi deg for første gang Entreprenørskapsdagene. I år med temaet: Hvordan drifte ditt eget foretak.


Etter endt utdanning som scenekunstner har man lært mye om det å stå på scenen, men langt mindre at livet som kunstner også handler om å drifte sitt eget foretak. Dette innebærer blant annet valg av organisasjonsform, kontrakter, fagforeninger og politiske landskap, søknadsskriving og rettigheter tilknyttet ditt kunstneriske virke. I tillegg til at du skal samhandle med omgivelsene dine og være en del av et miljø og til stede i en bransje.Vi har forsøkt å samle alt dette i et to dagers kræsjkurs, fullstappet med kyndige folk som kan hjelpe deg videre i virksomheten din.  Her vil du som utøvende kunstner få en oversikt over og en forståelse for hva det er lurt å kunne som selvstendig næringsdrivende. La deg bli inspirert til å sette kunsten din i drift.


PROGRAM
DAG 1. Kl. 10:00 – 13:00  • Introduksjon ved Rudi Skotheim Jensen, Fagkonsulent i Skuespiller- og danseralliansen. Hva involverer det å være kunstner, utover kunstnerisk virke.

  • Politisk kontekst ved Gina Vie, politisk rådgiver ved Norske Dansekunstnere.

  • Selskapsformer: Hva skal du velge? Foredragsholder kommer.


Pause                                                                    • «Hvordan bygge opp ett teater på rekordtid. Om teater som næring, samfunnsliv og den klassiske idealismen.» Et foredrag av Teaterkompaniet Tigerstadsteatret og en samtale med Linn Kongshavn, Kunstnerisk- og daglig leder ved Norsk Skuespillersenter, om prosessen fra kunstnerisk ide til en etablert virksomhet. Det åpnes for spørsmål fra arrangementsdeltakerne.

  • Oppsummering og takk for i dag.


DAG 2. Kl. 10:00 – 13:00  • Velkommen tilbake til dag 2.

  • Informasjonsmøte med landets største tilskudds- og stipendordninger innen scenekunst. De informerer om målgruppe for tilskuddet, hvilken type tiltak som prioriteres, søknadsfrister, hvordan man søker og momenter som er viktige å ha med i søknaden.Det åpnes for spørsmål fra arrangementsdeltakerne.


Hvem kommer?
Kulturrådet (Arbeidsstipend) – Mette Rønning
Kulturrådet (Scenekunst) – Hedda Grindland Abildsnes
Fond for utøvende kunstnere (FFUK) – Larz Tvethaug
Danse- og Teatersentrum (DTS) – Christina Friis
Norsk Scenekunstbruk (DKS, SPENN, Forestillingsbasen) – Ådne Sekkelsten
Den Kulturelle Skolesekken (DKS Osloskolen) – Anders Gaarder Karterudseter
Oslo Kommune / Kulturetaten – Ingrid Danbolt


Pause                                                                    • Budsjetter og finansiering av prosjekter ved Rudi Skotheim Jensen, Fagkonsulent i Skuespiller- og danseralliansen.

  • Kontrakter og opphavsrett ved Kirsten Vikesland Mæhle, Juridisk rådgiver i Norsk Skuespillerforbund.

  • Oppsummering og takk for i dag.Ansatte i SKUDA, melder seg på internt i Portalen.